

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα πρακτικά από τη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, που διεξήχθη στις 26-27 Ιανουαρίου, όπου οι αξιωματούχοι αποφάσισαν να τηρήσουν σταθερή πολιτική, την ώρα που η αμερικανική οικονομία προσπαθεί να αποτινάξει τις επιπτώσεις της πανδημίας.
Προ της συνάντησης υπήρχε το ζήτημα αν και κατά πόσο θα συζητηθεί το θέμα που αφορά στο πότε η Federal Open Market Committee (FOMC) μπορεί να αρχίσει να μειώνει τον ρυθμό της αγοράς ομολόγων ή την ποσοτική χαλάρωση. Η δήλωση μετά τη συνάντηση δεν έκανε καμία αναφορά σε τέτοια συζήτηση και ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ είπε αργότερα ότι η Fed πιθανότατα θα διατηρήσει προσαρμοστική πολιτική.
Σύμφωνα με τη δήλωση η ταχύτητα της οικονομικής δραστηριότητας και οι βελτιώσεις στην αγορά εργασίας “μετριάστηκαν τους τελευταίους μήνες”.
Σύμφωνα με τα πρακτικά, οι αξιωματούχοι της Fed έχουν σχεδόν ομόφωνη γνώμη ότι δεν αναμένουν σημαντικές αλλαγές πολιτικής έως ότου επιτευχθεί μεγαλύτερη πρόοδος προς τον “ευρύ και χωρίς αποκλεισμούς” στόχο της κεντρικής τράπεζας για την αγορά εργασίας. Ο Πάουελ και άλλοι τόνισαν ότι δεν θα αρχίσουν να αυξάνουν τα επιτόκια για να περιορίσουν τον πληθωρισμό, αλλά μάλλον θα περιμένουν να εμφανιστούν οι πραγματικές πιέσεις στις τιμές πριν από την ενίσχυση της πολιτικής.
“Όσον αφορά τη μείωση, είναι απλώς πρόωρο. Είπαμε ότι θέλαμε να δούμε ουσιαστική περαιτέρω πρόοδο προς τους στόχους μας προτού τροποποιήσουμε το guidance για την αγορά περιουσιακών στοιχείων”, δήλωσε ο Πάουελ στη συνέντευξη Tύπου μετά τη συνάντηση.
Σχετικά Νέα
Αυξημένη ζήτηση για χρυσά κοσμήματα στις ΗΠΑ λόγω της εκτόξευσης των τιμών του χρυσού
Η εκτόξευση των τιμών του χρυσού σε ιστορικά υψηλά επίπεδα προκαλεί έντονη κινητικότητα στον.
Γερμανία: Στο Ισραήλ ταξιδεύει ο νέος ΥΠΕΞ Βάντεφουλ – Βλέπει Νετανιάχου και Αμπάς
Ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γιόχαν Βάντεφουλ έφτασε χθες Σάββατο στο Ισραήλ για.
Κίνα – ΗΠΑ: Προς δεύτερη ημέρα εμπορικών διαβουλεύσεων στη Γενεύη
Υπό τους επαίνους του Ντόναλντ Τραμπ που χαιρέτισε τη «μεγάλη πρόοδο» στις συνομιλίες μεταξύ.
Τραμπ: «Ίσως είναι μια σπουδαία μέρα» μετά την πρόταση Πούτιν για άμεσες διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία
Ενθουσιασμένος εμφανίστηκε ο Ντόναλντ Τραμπ μετά την πρόταση του Βλαντιμίρ Πούτιν για άμεσες διαπραγματεύσεις.