Πρακτικά ΕΚΤ: Τα… βρήκαν οι αξιωματούχοι στην τελευταία συνεδρίαση

Τα βρήκαν οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη συνεδρίαση του περασμένου μήνα, αφήνοντας στην άκρη την κριτική στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης για το οποίο ήταν διχασμένοι λίγες εβδομάδες πριν, σύμφωνα με τα πρακτικά της συνάντησης του διοικητικού συμβουλίου, που έγινε στις 23-24 Οκτωβρίου.
Οπως θυμίζει το Reuters, ήταν εξάλλου η τελευταία συνεδρίαση υπό την προεδρία του Μάριο Ντράγκι, στην οποία οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής έκαναν ένα «ισχυρό κάλεσμα» για ενότητα.

«Κοιτάζοντας μπροστά, έγινε ένα ισχυρό κάλεσμα για ενότητα του διοικητικού συμβουλίου», αναφέρεται.

Οσον αφορά τις οικονομικές προοπτικές, υπογράμμισαν ότι τα εισερχόμενα στοιχεία προκαλούν ερωτήματα για το αν η οικονομική αδυναμία της ευρωζώνης θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια από αυτή που ανέμεναν τον Σεπτέμβριο.

Συμφώνησαν ωστόσο να υιοθετήσουν μία προσέγγιση «περιμένουμε και βλέπουμε» καθώς τα τελευταία μέτρα δράσης, που περιλαμβάνουν μειώσεις επιτοκίων και πιο γενναιόδωρα δάνεια στις τράπεζες, χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να λειτουργήσουν.

Τόνισαν επίσης ότι η παγκόσμια ανάπτυξη και το διεθνές εμπόριο παρέμειναν αδύναμα το τρίτο τρίμηνο, παρά κάποιες ενδείξεις σταθεροποίησης καθώς και ότι το παγκόσμιο εμπόριο ήταν υποτονικό λόγω των εμπορικών εντάσεων και της πιο χαμηλής ζήτησης από την Ασία.

Σχετικά Νέα