

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε σήμερα ότι δεν πρέπει να επιτραπεί στην Δύση να αναπτύξει ένα μονοπώλιο στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης (Artificial Intelligence – AI) και είπε ότι μια πολύ πιο φιλόδοξη ρωσική στρατηγική στον τομέα της ανάπτυξης της Τεχνητής Νοημοσύνης θα εγκριθεί σύντομα.
Η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέχουν ηγετική θέση στην ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης, η οποία πολλοί ερευνητές και παγκόσμιοι ηγέτες πιστεύουν ότι θα μεταμορφώσει τον κόσμο και θα επαναστατικοποιήσει την κοινωνία μ’ έναν τρόπο παρόμοιο με αυτόν όταν εμφανίσθηκαν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές στα τέλη του 20ού αιώνα.
Η Μόσχα επίσης φιλοδοξεί να γίνει μια δύναμη στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης αλλά οι προσπάθειες αυτές την έχουν κρατήσει πίσω λόγω του πολέμου στην Ουκρανία ο οποίος έχει ωθήσει πολλούς ταλαντούχους επιστήμονες να εγκαταλείψουν την Ρωσία και έχει πυροδοτήσει τις δυτικές κυρώσεις οι οποίες πλήττουν τις εισαγωγές της χώρας σε προϊόντα υψηλής τεχνολογίας.
Ο Πούτιν μιλώντας σε συνέδριο για την Τεχνητή Νοημοσύνη στην Μόσχα έχοντας δίπλα του τον διευθύνοντα σύμβουλο της ρωσικής τράπεζας Sberbank Γκέρμαν Γκρεφ, είπε ότι το να προσπαθείς να επιβάλεις απαγόρευση στην Τεχνητή Νοημοσύνη είναι αδύνατο και επέστησε την προσοχή στο ότι θα ήταν επικίνδυνο και απαράδεκτο να επιτραπεί στις δυτικές πλατφόρμες να αποκτήσουν το μονοπώλιο στην τεχνολογία της Τεχνητής Νοημοσύνης.
«Στο πολύ εγγύς μέλλον, ως ένα από τα πρώτα βήματα, θα υπογραφεί ένα προεδρικό διάταγμα και θα εγκριθεί ένα νέο σχέδιο της εθνικής στρατηγικής για την ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης» δήλωσε ο Πούτιν στο συνέδριο.
Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι η νέα στρατηγική θα επιφέρει σημαντικές αλλαγές, συμπεριλαμβανομένης «της επέκτασης της θεμελιώδους και εφαρμοσμένης έρευνας στο πεδίο της παραγωγικής Τεχνητής Νοημοσύνης και των μεγάλου εύρους μοντέλων γλωσσών».
Η Ρωσία είπε ότι χρειάζεται να κάνει νομοθετικές και επενδυτικές αλλαγές για να ωθήσει την ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Ινδός υπουργός Αμυνας: Τα πυρηνικά του Πακιστάν πρέπει να τεθούν υπό την επίβλεψη του ΟΗΕ
Ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας θα πρέπει να θέσει υπό την επίβλεψή του τα.
Εντάσεις στις σχέσεις ΕΕ – Ηνωμένου Βασιλείου ενόψει της Συνόδου Κορυφής του Λονδίνου
Καθώς οι δύο πλευρές προετοιμάζονται για την πρώτη επίσημη σύνοδο σε βρετανικό έδαφος μετά.
Ιταλία: Το πολυτελές γιοτ Bayesian που βυθίστηκε στη Σικελία ανετράπη από ακραίους ανέμους
Το πολυτελές σούπερ γιοτ μήκους 56 μέτρων, το οποίο το περασμένο καλοκαίρι βυθίστηκε στα.
Ζαχάροβα: Η θέση της Ρωσίας για την ειρήνη στην Ουκρανία αντικατοπτρίζει την κατάσταση στα μέτωπα
“Η θέση της Ρωσίας σχετικά με μια πιθανή ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία έχει.