

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Εμανουέλ Μακρόν είχε την Τρίτη ο Βλαντίμιρ Πούτιν, η οποία διήρκησε πάνω από δύο ώρες, με τον πόλεμο στην Ουκρανία ασφαλώς να μονοπωλεί τη συζήτησή τους.
Ο Ρώσος πρόεδρος, στη συνομιλία του με τον Γάλλο ομόλογο του για την κατάσταση στην Ουκρανία, προειδοποίησε την Δύση να ασκήσει πιέσεις στο Κίεβο να σταματήσει τις “φρικαλεότητες”, όπως μετέδωσαν τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.
Ο Πούτιν είπε στον Μακρόν ότι η Δύση μπορεί να βοηθήσει τα μπει τέλος στα «εγκλήματα πολέμου και τους μαζικούς βομβαρδισμούς πόλεων και οικισμών στο Ντονμπάς» που οδηγούν σε απώλειες αμάχων.
Η Ρωσία αρνείται ότι οι δικές της δυνάμεις έχουν διαπράξει εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία, επιρρίπτοντας την ευθύνη για τον θάνατο των αμάχων σε αυτούς που αποκαλεί εθνικιστές και «νεοναζί», ισχυρισμό τον οποίο απορρίπτει το Κίεβο και η Δύση.
«Η Δύση μπορεί να βοηθήσει να τεθεί τέλος σ’ αυτές τις φρικαλεότητες με το να ασκήσει επιρροή στην κυβέρνηση του Κιέβου και να σταματήσει να στέλνει όπλα στην Ουκρανία», μεταδίδει το πρακτορείο RIA επικαλούμενο τις δηλώσεις του Κρεμλίνου.
Ο Πούτιν είπε επίσης στον Γάλλο ομόλογο του ότι η Μόσχα είναι ακόμη έτοιμη για διάλογο με την Ουκρανία.
Σχετικά Νέα
Το Χάρβαρντ προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά του Τραμπ για τις περικοπές χρηματοδότησης
Σε μετωπική σύγκρουση με τον Λευκό Οίκο οδηγείται το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, το οποίο κατέθεσε.
ΗΠΑ: Μεσίστιες οι σημαίες σε ένδειξη πένθους για τον πάπα Φραγκίσκο
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διέταξε να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες στα δημόσια.
Ζελένσκι: Περιμένουμε σαφή απάντηση από τη Ρωσία στην πρόταση για νέα εκεχειρία σε μη στρατιωτικές υποδομές
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε απόψε ότι θέλει μια «σαφή απάντηση» από.
Ο Τραμπ θα παραστεί στην κηδεία του πάπα Φραγκίσκου
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα πάει στην κηδεία του πάπα.