

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε σήμερα τις ουκρανικές δυνάμεις για «κατάφωρες παραβιάσεις» του ανθρωπιστικού δικαίου, απαντώντας στον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν και στον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς που του έθεσαν το ζήτημα της ανθρωπιστικής κατάστασης από αυτό που η Ρωσία ονομάζει ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.
Ο Πούτιν έκανε λόγο, κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνδιάλεξης με τους δύο ηγέτες, για «εξωδικαστικές δολοφονίες αντιφρονούντων», για «απαγωγές αμάχων» και τη «χρήση τους ως ανθρώπινες ασπίδες», όπως και για την «ανάπτυξη βαρέων όπλων σε κατοικημένες περιοχές, κοντά σε νοσοκομεία, σχολεία και παιδικούς σταθμούς», επισημαίνεται σε μια ανακοίνωση του Κρεμλίνου.
«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν παρότρυνε τον Μακρόν και τον Σολτς να ασκήσουν επιρροή στις αρχές του Κιέβου για να τερματίσουν αυτές τις εγκληματικές ενέργειες», συμπλήρωσε η ρωσική προεδρία.
Επιπλέον, ο Βλαντίμιρ Πούτιν ενημέρωσε τους Μακρόν και Σολτς σχετικά με την κατάσταση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, ενώ οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή, ανέφερε το Κρεμλίνο.
Σχετικά Νέα
Ουρουγουάη: Πέπε και Λουσία, ένα ζευγάρι ανταρτών αγγέλων της δημοκρατίας
Ο Ουρουγουανός πρώην πρόεδρος Χοσέ «Πέπε» Μουχίκα και η σύζυγός του Λουσία Τοπολάνσκι ερωτεύτηκαν.
Δύο Ισραηλινοί τραυματίστηκαν από πυρά στη Δυτική Όχθη
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε χθες Τετάρτη πως δύο Ισραηλινοί πολίτες τραυματίστηκαν εξαιτίας πυρών εναντίον.
Ουρουγουάη: Πλήθος κόσμου αποχαιρετά τον πρώην πρόεδρο Μουχίκα
Με δάκρυα στα μάτια χιλιάδες Ουρουγουανοί βγήκαν στους δρόμους του Μοντεβιδέο για να τιμήσουν.