Πούτιν: Αν η Δύση θέλει να μας νικήσει στο πεδίο της μάχης, ας το προσπαθήσει

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε την Πέμπτη ότι αν η Δύση θέλει να νικήσει τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης, είναι ευπρόσδεκτη να το προσπαθήσει, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

“Σήμερα ακούμε ότι θέλουν να μας νικήσουν στο πεδίο της μάχης. Τι μπορούμε να πούμε, ας το προσπαθήσουν. Έχουμε ακούσει πολλές φορές ότι η Δύση θέλει να μας πολεμήσει μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό. Αυτό είναι μια τραγωδία για τον ουκρανικό λαό, αλλά φαίνεται ότι όλα οδεύουν προς αυτή την κατεύθυνση”, δήλωσε ο Πούτιν. Ο ίδιος υποστήριξε ακόμη ότι η “συλλογική Δύση, με επικεφαλής τις ΗΠΑ, είναι εξαιρετική επιθετική απέναντι στη Ρωσία εδώ και δεκαετίες.”

Ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε επίσης ότι δεν απορρίπτει τις ειρηνευτικές συνομιλίες, “αλλά όσο κρατάει η σύγκρουση, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να επιτευχθεί συμφωνία μαζί μας”.

Ακόμη, υποστήριξε ότι “η Δύση απέτυχε στη νέα της προσπάθεια να περιορίσει τη Ρωσία” ενώ σημείωσε επίσης ότι οι κυρώσεις προκαλούν μεν δυσκολίες στη Ρωσία, αλλά όχι στην προβλεπόμενη κλίμακα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα