Πουλάκης για Μενδώνη: Αδιανόητο να μην υπάρχει έστω η λέξη «συγνώμη» (Video)

Για τον δάσκαλό του στο Εθνικό Θέατρο και σκηνοθέτη στις πρώτες του παραστάσεις, αλλά και τη συνέντευξή Τύπου που παραχώρησε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, μίλησε ο Ομήρος Πουλάκης.

«Θεωρώ αδιανόητο να μην υπάρχει έστω η λέξη «συγγνώμη» και η φράση «αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη». Υπήρξαν 35 ολόκληρα λεπτά και δεν τα είπε. Με συγχωρείται που στον λόγο μου εμφανίζεται ο θυμός που νιώθω. Αν η διεύθυνση του Δημήτρη Λιγνάδη ήταν επιτυχημένη δεν θα πιστωνόταν η Υπουργός Πολιτισμού την επιτυχία αυτήν; Υπήρξαν 20 μέρες σιωπής, υπεκφυγών επί της ουσίας και έγινε εισαγωγική τοποθέτηση σε κλειστή συνέντευξη τύπου και δεν ειπώθηκε τίποτα. Το ελάχιστο δεν είναι πάντοτε λίγο αλλά το καθόλου είναι καθόλου», επισήμανε ο ηθοποιός μιλώντας στην εκπομπή «Έλα Χαμογέλα» του Open.

 

Αναφερόμενος στον Δημήτρη Λιγνάδη, ο ηθοποιός σημείωσε: «Ο Δημήτρης Λιγνάδης ήταν καθηγητής μου στο Εθνικό θέατρο στο πρώτο έτος και ήταν οι τρεις πρώτες επαγγελματικές μου συνεργασίες».

«Οτιδήποτε σαν μαρτυρία για πρόσωπα ή πράγματα, η οποία θα μπορούσε να εισφέρει, έχω επιλέξει χωρίς να κατακρίνω οποιαδήποτε άλλη οδό να την προσφέρω είτε στο Πειθαρχικό και στο Σωματείο είτε στη νομική οδό. Θα το κάνω στην περίπτωση που κληθώ και αξιολογώντας, φυσικά, τη συνθήκη γιατί και για μένα είναι μια συναισθηματικά ιδιαίτερη συνθήκη. Ήταν δάσκαλος μου αλλά αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι όλα αυτά τα οποία ακούω δεν είναι πλήρως καταδικαστέα και δεν οφείλω να συμβάλλω», συνέχισε.

Σχετικά Νέα