Πού βρίσκει τον χρόνο ο Έλον Μασκ; – Αλήθειες και ψέματα για τον «Iron Man» των επιχειρήσεων

Πού βρίσκει χρόνο μέσα στην ημέρα ο Έλον Μασκ; Ανάμεσα στην ενασχόληση του ως CEO στην Tesla και τη SpaceX, δεσμεύσεις που έχει αναλάβει για μεγαλεπήβολα έργα με την Boring, τη δραστηριότητα του γύρω από την νευροτεχνολογία και την Neuralink, και την δικαστική «περιπέτεια» με το Twitter, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πώς στο πρόγραμμά του χωράει η ανατροφή μιας μεγάλης οικογένειας, η εκστρατεία του να «σώσει» την ελευθερία του λόγου, η διαρκής δημοσίευση memes στα social media, οι επενδύσεις σε crypto καθώς και ταξίδια με γιοτ στα ανοιχτά της Ελλάδας.

«Δουλεύω τρελές ώρες», έγραψε πρόσφατα ο Μασκ στο Twitter. «Απλώς δεν υπάρχει πολύς χρόνος για χαζομάρες».

Στον κόσμο της τεχνολογίας, οι διάσημοι ιδρυτές-CEO τυγχάνουν θαυμασμού για αυτού του είδους την επιμονή και στοχοπροσήλωση τους, αναφέρεται σε δημοσίευμα του Bloοmberg, υποτίθεται επειδή έφτασαν εκεί που είναι δουλεύοντας περισσότερο από όλους τους άλλους. Ωστόσο, προστίθεται πως, συχνά, η «μυθολογία» που περιβάλει τους ισχυρούς άνδρες των επιχειρήσεων περιλαμβάνει καμιά φορά και την αλλοίωση της αλήθειας. Στην περίπτωση του Μασκ, συμπεριλαμβάνεται και η «καμπύλωση του χρόνου».

«Κανείς δεν άλλαξε ποτέ τον κόσμο σε 40 ώρες την εβδομάδα», έχει δηλώσει.

Ιστορίες από την εργασιακή ηθική του «24 ώρες το 24ωρο» έχουν συμβάλει στην φήμη του Μασκ ως ένας επιχειρηματίας-Iron Man. Στην πρώτη του εταιρεία, Zip2, o Mασκ έλεγε πως χρειαζόταν να γράφει κώδικα καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας.

«Επτά μέρες την εβδομάδα, όλη την ώρα». Αφού εκδιώχθηκε από την θέση του στο PayPal ενώ ο ίδιος βρισκόταν σε ταξίδι, έκτοτε προσπάθησε να αποφεύγει τις διακοπές. Κατά τη διάρκεια μιας «κολασμένης» περιόδου παραγωγής αυτοκινήτων, ο δισεκατομμυριούχος ανέφερε ότι κοιμόταν σε ένα από τα εργοστάσια της Tesla. Επίσης, για να δείξει πόσο αφοσιωμένος είναι στην αποστολή της SpaceX, έχει δηλώσει πως η κύρια κατοικία του είναι ένα «ταπεινό» σπίτι 50.000 δολαρίων κοντά στον διαστημικό σταθμό της εταιρείας στο Τέξας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα