ΠΟΥ: Τα καύσιμα για τα νοσοκομεία στη νότια Γάζα αρκούν μόνο για τρεις ημέρες

Τα καύσιμα για τη λειτουργία των νοσοκομείων στη νότια Λωρίδα της Γάζας αρκούν μόνο για τρεις μέρες, προειδοποίησε σήμερα ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

«Τα νοσοκομεία στη νότια Γάζα έχουν καύσιμα μόλις για τρεις ακόμη μέρες, πράγμα που σημαίνει ότι σύντομα θα σταματήσουν να λειτουργούν», τόνισε με ανάρτηση στο Χ ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Το μεγαλύτερο μαιευτήριο στη Ράφα σταμάτησε να δέχεται ασθενείς
Το μεγαλύτερο μαιευτήριο στη συνωστισμένη από πρόσφυγες Ράφα, την νότια πόλη της Λωρίδας της Γάζας, σταμάτησε να δέχεται ασθενείς, δήλωσε στο Reuters σήμερα το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τον πληθυσμό (UNFPA).

Η υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ τόνισε ότι στο μαιευτήριο, το Emirati Maternity Hospital, γίνονταν καθημερινά 85 τοκετοί από τις συνολικά 180 γεννήσεις στη Γάζα πριν από την κλιμάκωση των μαχών μεταξύ της Χαμάς και των ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων στα περίχωρα της Ράφα.

Περίπου οι μισοί από τους 2,3 εκατομμύρια κατοίκους της Γάζας έχουν συνωστιστεί στη Ράφα αφού εγκατέλειψαν άλλα μέρη του παλαιστινιακού θύλακα κατά τη διάρκεια επτά μηνών πολέμου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα