

Η πανδημία της COVID-19 παραμένει ξεκάθαρα μια παγκόσμια έκτακτη ανάγκη υγείας και προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία καθώς εξαπλώνεται ευρύτερα σε χώρες με αδύναμα συστήματα υγείας, ανέφερε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO).
Τρεις μήνες αφότου η επιτροπή επειγουσών καταστάσεων του ΠΟΥ συνέστησε στον γενικό διευθυντή του οργανισμού Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους να κηρύξει δημόσια υγειονομική έκτακτη ανάγκη λόγω του νέου κορωνοϊού, ο Τέντρος δήλωσε:
«Η πανδημία παραμένει διεθνούς ανησυχίας έκτακτη ανάγκη δημόσιας υγείας».
Επιπλέον, ο Τέντρος επισήμανε ότι «ανησυχούμε πολύ σχετικά με τον ενδεχόμενο αντίκτυπο» της ασθένειας «καθώς αρχίζει να επιταχύνεται σε χώρες με πιο αδύναμα συστήματα υγείας».
«Όπως κάναμε εξαρχής, θα συνεχίσουμε να καλούμε τις χώρες να εφαρμόζουν ένα περιεκτικό πακέτο μέτρων για να βρίσκουν, να απομονώνουν, να υποβάλλουν σε εξετάσεις και να φροντίζουν κάθε κρούσμα και να ιχνηλατούν κάθε επαφή» σημείωσε ο Τέντρος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην έδρα του ΠΟΥ, στη Γενεύη.
Σχετικά Νέα
Νιγηρία: Νεκροί τέσσερις στρατιώτες από επίθεση τζιχαντιστών
Τουλάχιστον τέσσερις στρατιώτες σκοτώθηκαν χθες Τρίτη κατά τη διάρκεια επίθεσης τζιχαντιστών εναντίον στρατιωτικής βάσης.
Ινδία: Τουλάχιστον 21 νεκροί από κατανάλωση νοθευμένων αλκοολούχων ποτών
Τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 10 εισήχθησαν σε νοσοκομεία στο.
Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ: «Θα αναλάβετε δράση για να αποτρέψετε τη γενοκτονία στη Γάζα;»
«Θα αναλάβετε δράση με αποφασιστικό τρόπο για να αποτρέψετε τη γενοκτονία στη Γάζα;», ήταν.
Ο Μακρόν δεν προτίθεται να προκηρύξει δημοψήφισμα για την αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού συστήματος
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, τάχθηκε υπέρ.