«Πότιζε αλκοόλ κορίτσια 15 έως 17 ετών…»: Οι καταγγελίες για τον youtuber που κακοποιούσε ΑμεΑ

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο 35χρονος YouTuber, ο οποίος διατηρούσε προφίλ σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο και στο οποίο μετέδιδε σε ζωντανή σύνδεση κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος ατόμων με νοητική υστέρηση, με σκοπό οικονομικό όφελος.

Σοκαριστικές λεπτομέρειες σχετικά με την εκμετάλλευση την οποία βίωναν, μοιράστηκαν σε απευθείας σύνδεση με την εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», δύο από τα θύματα του youtuber ο οποίος κατηγορείται ότι κακοποιούσε άτομα με αναπηρία και το μετέδιδε live στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Μας είχε εκμεταλλευτεί και με το παραπάνω. Εμένα προσωπικά με χτυπούσε άσχημα με μπουνιές, φτύσιμο και χτυπήματα στο σώμα. Έβλεπαν πολλοί συνδρομητές online, έκαναν… «δωρεές με παραγγελία» (π.χ. «καταβάλλω 10 ευρώ και ζητώ να τον δω να χαστουκίζεται, να τραγουδά, να χορεύει» κ.ο.κ.) και πρέπει να διωχθούν και αυτοί. Το χειρότερο είναι ότι πότιζε αλκοόλ κορίτσια 15 έως 17 ετών και μετά τις πήγαινε σηκωτές σε αλλο δωμάτιο», σημείωσε ο ένας από τους δύο άνδρες.

«Έχει χτυπήσει πολλά άτομα. Πλήρωναν οι haters μέχρι 200 ευρώ για να μας χτυπήσουν» πρόσθεσε.

«Ήμουν παλιότερα σε reality show ταλέντων και εκμεταλλεύτηκε αυτή την επιθυμία μου. Μου έλεγε θα σε κάνω νούμερο ένα, θα σε κάνω διάσημο. Έδινε και κάποια ποσά, αλλά πάρα πολύ μικρά. Από όλα αυτά τα χρήματα που κέρδιζε, εκείνος κρατούσε τα πάντα κι εμάς μας έδινε ελάχιστα», μοιράστηκε με την εκπομπή ο άλλος νεαρός που δήλωσε θύμα του youtuber.

Πώς συνελήφθη ο youtuber

Σύμφωνα με πληροφορίες στο διαβιβαστικό της Αστυνομίας αναφέρεται ότι: Ο κατηγορούμενος γνωστός με το ψευδώνυμο «Αρχηγός», κατά το χρονικό διάστημα από την 03-01- 2023 έως και την 06-02-2024, καθώς και σε έτερα χρονικά διαστήματα, προέβη κατ’ εξακολούθηση σε κακοποιητικές συμπεριφορές που περιελάμβαναν εξυβρίσεις, σωματικές βλάβες, σεξουαλικές πράξεις, σε βάρος ατόμων με αναπηρία λόγω νοητικής υστέρησης και στη μετάδοση αυτών σε πραγματικό χρόνο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναγκάζοντας αυτούς να πραγματοποιήσουν διάφορες προκλήσεις που έθεταν θεατές πληρώνοντας το ανάλογο αντίτιμο, με σκοπό να αποκομίζει ο ίδιος οικονομικό όφελος.

Ειδικότερα την 00:15 ώρα της 06-02-2024 , ο ανωτέρω προέβη, σε ζωντανή μετάδοση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης TikTok, σε πράξεις όμοιες με αυτές που περιγράφονται παραπάνω.

Χθες το μεσημέρι αστυνομικοί της Τμήματος Ρατσιστικής Βίας της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφαλείας μετέβησαν στην οικία του, στην οποία πραγματοποιήθηκε έρευνα κατά την οποία κατασχέθηκαν επτά (7) σκληροί δίσκοι και τέσσερις (4) συσκευές κινητών τηλεφώνων, ενώ ο ίδιος συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση των άρθρων 323Α παρ. 2-1 Π.Κ. “Εμπορία Ανθρώπων”, 312 Π.Κ παρ. 1β Π.Κ. “Σωματική Βλάβη Αδύναμων Ατόμων” και 333 Π.Κ. “Απειλή”, με την επιβαρυντική περίσταση του άρθρου 82Α Π.Κ. “Έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά” λόγω αναπηρίας» Γίνεται μνεία ότι κατά τη σύλληψη του κατηγορουμένου στην οικία του ανευρέθηκαν δύο (2) άτομα με αναπηρία λόγω νοητικής υστέρησης τα οποία, κατόπιν προηγούμενης εντολής Εισαγγελέα, οδηγήθηκαν σε δομή φιλοξενίας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα