Πότε θα μειώσει τα επιτόκια η ΕΚΤ; – Όχι σύντομα, απαντά η Pictet

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν πρόκειται να μειώσει τα επιτόκια πριν το τελευταίο τρίμηνο του 2024, καθώς οι πιέσεις στις τιμές θα επιμείνουν, δήλωσε η ανώτερη οικονομολόγος της Pictet Asset Management, Sabrina Khanniche.

Σύμφωνα με όσα είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο του Bloomberg, ο πληθωρισμός επί του παρόντος έχει υποχωρήσει αρκετά, αλλά «αναμένουμε αύξηση από εδώ και στο εξής».

«Εξαιτίας της περσινής κορύφωσης των τιμών στην ενέργεια, ο πληθωρισμός θα συνεχίσει να ελαττώνεται με σταδιακούς, όμως, ρυθμούς λόγω της ανθεκτικότητάς του», συμπλήρωσε.

«Αυτός είναι ο λόγος που πιστεύουμε ότι η ΕΚΤ θα διατηρήσει τα επιτόκια σε περιοριστικά επίπεδα για να βεβαιωθεί ότι ο πληθωρισμός θα επιστρέψει στον στόχο» εκτίμησε. Η Khanniche τόνισε επίσης τον κίνδυνο του επίμονου πληθωρισμού των υπηρεσιών που απορρέει από μια σταθερή αγορά εργασίας και το γεγονός ότι η οικονομική δραστηριότητα θα ανακάμψει το 2024.

Η Khanniche τόνισε επίσης τον κίνδυνο του επίμονου πληθωρισμού στον τομέα των υπηρεσιών που απορρέει από τη σταθερή αγορά εργασίας αλλά και το γεγονός ότι η οικονομική δραστηριότητα αναμένεται να ανακάμψει το 2024.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα