

Τα δικά του αποτελέσματα για τις Ευρωεκλογές και τη νέα σύνθεση των ομάδων θα δώσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Η πρώτη εκτίμηση για τη σύνθεση του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε επίπεδο πολιτικών ομάδων στις 21:15 – 21:45 ώρα Ελλάδος.
Όπως σημειώνεται, η εκτίμηση θα βασίζεται σε ειδική μεθοδολογία, προεκλογικές δημοσκοπήσεις και στις διαθέσιμες εκείνη την ώρα εκτιμήσεις εθνικών αποτελεσμάτων (exit polls). Η παρουσίαση της εκτίμησης θα γίνει στις οθόνες που θα έχουν εγκατασταθεί στην αίθουσα της Ολομέλειας, αλλά θα κοινοποιηθεί και διαδικτυακά. Και θα επικαιροποιείται συνεχώς.
Υπογραμμίζεται, επίσης, η πρόβλεψη θα βασίζεται στη διάρθρωση του απερχόμενου ΕΚ, καθώς η μελλοντική σύνθεση του εκλεγμένου ΕΚ και των πολιτικών του ομάδων του δεν μπορεί να προβλεφθεί πριν από τη σύνοδο για τη συγκρότησή του σε σώμα κάτι που θα γίνει 16-19 Ιουλίου.
Έτσι, τα εθνικά κόμματα που ήδη εκπροσωπούνται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα τοποθετηθούν στην ίδια πολιτική ομάδα στην οποία είχαν ενταχθεί στο απερχόμενο Κοινοβούλιο, ενώ τα εθνικά κόμματα που δεν εκπροσωπούνται επί του παρόντος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα ενταχθούν σε μια πολιτική ομάδα εάν συνδέονται επίσημα με αυτή την ομάδα ή συμμετέχουν πλήρως ως μέλη σε ένα ευρωπαϊκό πολιτικό κόμμα
Τα υπόλοιπα εθνικά κόμματα – που επί του παρόντος δεν εκπροσωπούνται στο ΕΚ ούτε έχουν κάποια επίσημη σύνδεση με ευρωπαϊκό πολιτικό κόμμα ή πολιτική ομάδα- θα κατατάσσονται στην κατηγορία «άλλα», χωρίς να προδικάζεται ο πολιτικός τους προσανατολισμός και το με ποιες πολιτικές ομάδες θα συνεργαστούν.
Σχετικά Νέα
Αργεντινή: Αναστέλλει τις εισαγωγές πουλερικών από τη Βραζιλία λόγω κρουσμάτων της γρίπης των πτηνών
Η Αργεντινή αποφάσισε σήμερα την αναστολή της εισαγωγής πουλερικών και συναφών προϊόντων από τη.
Ρωσία – Ουκρανία: Αργεί πολύ η ειρήνη – Το «ναυάγιο» των συνομιλιών, οι ελιγμοί του Πούτιν και όσα δεν συνέβησαν στην Κωνσταντινούπολη
Σε φιάσκο εξελίχθηκε και η δεύτερη απόπειρα απευθείας συνομιλιών μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας. Όπως.
Λιβύη: Παραιτήθηκαν υπουργοί της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης μετα τις εχθροπραξίες στην Τρίπολη
Τρεις υπουργοί της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης στηΛιβύη γνωστοποίησαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι παραιτήθηκαν,.
Καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκιση ο δράστης της επίθεσης στον Σάλμαν Ρούσντι
Ο Χάντι Ματάρ, ο 27χρονος φανατικός που είχε τραυματίσει βαρύτατα τον διάσημο συγγραφέα Σαλμάν.