

Την Τρίτη, 26 Μαρτίου, στις 12:00, ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος αιτήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 για το επίδομα παιδιού 2019, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).
Μετά τις 12:00 της 26ης Μαρτίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν θα δέχεται νέες αιτήσεις για λίγα 24ωρα μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και η καταβολή της πρώτης διμηνιαίας δόσης για το 2019. Μετά την πληρωμή, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου και θα δέχεται νέες αιτήσεις έως τις 15 Ιανουαρίου 2020 για όλους όσοι δεν έχουν υποβάλει εφέτος αίτηση Α21.
Διευκρινίζεται, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ότι όσοι έχουν ήδη υποβάλει επιτυχώς αίτηση Α21, η αίτησή τους έχει ισχύ ενός έτους και δεν χρειάζεται να επαναλάβουν τη διαδικασία ούτε μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσής τους.
Η πρώτη διμηνιαία δόση του 2019 (για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο) θα καταβληθεί στα τέλη Μαρτίου σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλει νέα αίτηση για το 2019 μέχρι και τις 26 Μαρτίου (12:00). Για τη χορήγηση της δόσης του α΄ διμήνου 2019 θα ληφθεί υπόψη το συνολικό οικογενειακό εισόδημα που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2017 (περυσινή φορολογική δήλωση). Το δικαιούμενο ποσό θα υπολογιστεί βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν εφέτος στο Α21 του 2019.
Μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης τρέχοντος έτους ή τροποποιητική αυτής, το ποσό του επιδόματος επανυπολογίζεται αυτόματα με βάση το εισόδημα και δεν απαιτείται υποβολή εκ νέου αίτησης Α21.
Σχετικά Νέα
Πιέζουν για ειρήνη στην Ουκρανία οι Ευρωπαίοι: Μίλησαν με Τραμπ, απειλούν τον Πούτιν
Τηλεφωνική επικοινωνία Ζελένσκι και Ευρωπαίων ηγετών με τον πρόεδρο Τραμπ για τις προσπάθειες ειρήνευσης..
Έρχεται το τέλος στην ανάληψη μετρητών με κάρτα στα ΑΤΜ
Αλλάζει σταδιακά ο τρόπος ανάληψης μετρητών από τα ΑΤΜ. Η ανάληψη χρημάτων από τα.
Τα τρία νέα μέτρα της ΑΑΔΕ για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής
Τρία νέα ψηφιακά «όπλα» προσθέτει στη φαρέτρα της η ΑΑΔΕ, ενισχύοντας τη στρατηγική της για.
Επικίνδυνη κλιμάκωση μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν-To μπαράζ αεροπορικών επιδρομών
Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση Ινδίας και Πακιστάν, με εκατέρωθεν πλήγματα σε στρατιωτικές βάσεις των δύο.