

Όσο πλησιάζουμε στο τέλος του Δεκεμβρίου, τόσο πιο κοντά ερχόμαστε σε πληρωμές συντάξεων και επιδομάτων, που λόγω των εορτών θα γίνουν πιο νωρίς, ξεκινώντας από την ερχόμενη Δευτέρα.
Παράταση έχει δοθεί όσον αφορά το επίδομα του ΟΑΕΔ σε μακροχρόνια ανέργους, για το επίδομα των 400 ευρώ, στην προθεσμία υποβολής IBAN, έως την Τρίτη 22/12.
Η παράταση αφορά 45.000 δικαιούχους.
Ημερομηνίες πληρωμής συντάξεων Ιανουάριου
Ημέρα πληρωμής συντάξεων, κύριων και επικουρικών, είναι η Δευτέρα 21η Δεκεμβρίου.
Οι συντάξεις που θα καταβληθούν αφορούν δικαιούχους των ταμείων ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΔΕΗ.
Μία μέρα μετά, την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, θα πληρωθούν οι συντάξεις των ΙΚΑ, Τραπεζών, ΟΤΕ και Δημοσίου για τους δικαιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1,3,5,7,9, ενώ την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν οι συντάξεις στους υπόλοιπους (ΑΜΚΑ σε: 0,2,4,6,8).
Πότε καταβάλλονται επιδόματα & οικονομικές ενισχύσεις
Ημέρα πληρωμής ωστόσο είναι και η σημερινή.
Σήμερα Παρασκευή καταβάλλονται 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους, ενώ έως και τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου θα έχει καταβληθεί και το δώρο Χριστουγέννων, με τις πληρωμές να έχουν ήδη ξεκινήσει.
Σημειώνεται ότι έως 31/01/2021 θα καταβληθεί τμήμα του δώρου από το κράτος για τις αναστολές Δεκεμβρίου.
Εντός του μήνα, θα πληρωθούν επίσης, οι ειδικές αποζημιώσεις Νοεμβρίου, χρήματα που αφορούν 33.468 εργαζομένους, ενώ το σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» παραμένει ανοιχτό για δηλώσεις για όσους δεν πρόλαβαν (supportemployees.services.gov.gr).
Επιπλέον, εντός του Δεκεμβρίου, καταβάλλεται η δίμηνη παράταση Επιδόματος Ανεργίας του ΟΑΕΔ.
Εάν το επίδομα έληξε 20/09 – 31/10, θα πληρωθεί ο δεύτερος μήνας της παράτασης, ενώ εάν το επίδομα έληξε εντός Νοεμβρίου, θα πληρωθεί ο πρώτος μήνας παράτασης.
Την Τετάρτη 30/12, καταβάλλεται το διπλό Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα σε 482.335 ωφελούμενους, ενώ την Πέμπτη 31/12 θα δοθεί το επίδομα παιδιού (6η διμηνιαία δόση).
Tα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ πάνε για τέλος του έτους.
Δε θα καταβληθεί το έκτακτο επίδομα σε υγειονομικούς
Αίσθηση ωστόσο έχει προκαλέσει η είδηση ότι το έκτακτο επίδομα που είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση για το υγειονομικό προσωπικό της χώρας, τελικά δε θα καταβληθεί.
Η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος ΕΙΝΑΠ – αντιπρόεδρος ΟΕΝΓΕ, σημείωσε ότι είναι «άδικο» να μη δοθεί το επίδομα από τη στιγμή μάλιστα που είχε ανακοινωθεί, καθώς οι υγειονομικοί δίνουν έναν τιτάνιο αγώνα ο οποίος θα αργήσει να τελειώσει.
Σχετικά Νέα
Live η εξειδίκευση των οικονομικών μέτρων στήριξης που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός
Σε απευθείας σύνδεση με το ertnews.gr η εξειδίκευση από το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης των μέτρων στήριξης που εξήγγειλε.
Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 25 Απριλίου
Συνολικά 1.253.742.257,83 ευρώ θα καταβληθούν σε 2.530.742 δικαιούχους από σήμερα 22 Απριλίου έως τις.
Φορολογικές δηλώσεις: Την Παρασκευή η αυτόματη υποβολή των προσυμπληρωμένων
Χρονικό περιθώριο, έως το τέλος του μήνα έχουν περίπου 2,5 εκατ. φορολογούμενοι, που κατά.
Κορκίδης: Οι τρεις λόγοι της αύξησης του κύκλου εργασιών το φετινό Πάσχα
Ενθαρρυντική είναι η πρώτη αποτίμηση της πασχαλινής αγοράς, τόσο για την έναρξη όσο και.