

Το Google Earth κάνει zoom out με μία νέα 3D Timelapse λειτουργία και μας δείχνει πώς αλλάζει ο κόσμος με την πάροδο του χρόνου. Συγκεκριμένα, απεικονίζεται ο τρόπος που αναδιαμορφώθηκε η Γη από τις καταστροφικές επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών από το 1984 έως το 2020.
Μάλιστα, σήμερα το 3D εργαλείο για τους χάρτες της Google, που είναι διαθέσιμο για υπολογιστές και φορητές συσκευές προσέθεσε την ώρα, ως μία τέταρτη διάσταση. Με τα βίντεο του Timelapse δίνεται η δυνατότητα να δείτε 24 εκατομμύρια δορυφορικές φωτογραφίες από τα τελευταία 37 χρόνια του κόσμου, προκειμένου να αναδειχθεί μια διαφορετική οπτική ματιά στην εικόνα που έχουμε για τον πλανήτη.
Σε ορισμένα από τα Timelapse βίντεο, περιλαμβάνονται η ακτή του Cape Cod που κινείται προς τα νότια ή ο παγετώνας Columbia στην Αλάσκα, που σταδιακά υποχωρεί με την πάροδο των χρόνων. Παράλληλα, παρουσιάζονται αγροκτήματα που αναπτύσσονται με τον καιρό στη Σαουδική Αραβία αλλά και τα προάστια που κατακλύζουν την έρημο του Λας Βέγκας.
Όπως σημειώνει το Techgear.gr, τo Google Earth συνεργάστηκε με τη NASA, το κέντρο Γεωλογικής Έρευνας των ΗΠΑ και με το πρόγραμμα Copernicus της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να συλλέξει και χρησιμοποιήσει όλες τις δορυφορικές εικόνες και όλα τα δεδομένα για μια πληρέστερη εικόνα της Γης.
Μπορείτε να βρείτε τα Timelapse βίντεο για οποιαδήποτε τοποθεσία επιθυμείτε να δείτε την «ιστορία» της στο g.co/Timelapse.
Σχετικά Νέα
21 Απριλίου 1967: 58 χρόνια από την «Μαύρη» ημέρα της Χούντας των συνταγματαρχών – Ο ρόλος των γυναικών
Το στρατιωτικό πραξικόπημα που επέβαλλε την επταετή χούντα των συνταγματαρχών στην Ελλάδα, εκδηλώθηκε τα.
Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι βρήκαν χρώμα που κανείς δεν έχει ξαναδεί – Πώς μοιάζει
Μετά από μερικές εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια ζωής στη Γη, οι άνθρωποι μπορεί να νομίζουν.
Deutsche Welle: Τι μας περιμένει μετά θάνατον; – Έχουμε ψυχή;
«Τι μας περιμένει μετά θάνατον;» είναι ο τίτλος άρθρου που δημοσιεύει η γερμανική Deutsche Welle και υπογράφει.
Απειλεί τη δημοσιογραφία η Τεχνητή Νοημοσύνη;
Η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δημοσιογραφία. Αντικειμενική πρόβλεψη ή ευσεβής πόθος;.