Πόσα δισεκατομμύρια θα ξοδέψει η VW για τις τεχνολογίες των επόμενων μοντέλων της;

Ο όμιλος Volkswagen είναι αποφασισμένος να μην μείνει πίσω στις εξελίξεις σε ότι αφορά την ηλεκτροκίνηση, την αυτόνομη οδήγηση και όλες τις νέες τεχνολογίες που θα κυριαρχήσουν τα επόμενα χρόνια και αποτελούν το μέλλον της αυτοκίνησης. Φυσικά για το σκοπό αυτό και προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι απαιτούνται πολύ μεγάλες επενδύσεις, που σε περιπτώσεις όπως αυτή του γερμανικού γκρουπ θυμίζουν προϋπολογισμούς μικρών χωρών.

Φυσικά οι επενδύσεις, ειδικά για τις συγκεκριμένες τεχνολογίες, εκτείνονται χρονικά και στην περίπτωση της Volkswagen αφορούν μια ολόκληρη πενταετία.

Σε αυτήν την πενταετία λοιπόν ο γερμανικός όμιλος έχει προϋπολογίσει για τους παραπάνω σκοπούς ούτε λίγο ούτε πολύ 73 δισεκατομμύρια, το οποία αποτελούν περίπου το 50% του συνολικού ποσού που έχει προϋπολογιστεί για το σύνολο των δραστηριοτήτων της μέχρι και το 2025. Σε σχέση με πριν από ένα χρόνο είναι αισθητά αυξημένο, κάι που οφείλεται στην άνοδο της παγκόσμιας οικονομίας που αναμένεται μέσα στα επόμενα χρόνια.

Η επένδυση προβλέπει παραγωγή περίπου 26 εκατομμυρίων ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη, την Κίνα και τις ΗΠΑ έως το 2030. Περίπου 19 εκατομμύρια από αυτά θα βασίζονται στην πλατφόρμα MEB, με τα περισσότερα από τα υπόλοιπα επτά εκατομμύρια να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα PPE υψηλής απόδοσης.

Aπό εκεί και πέρα μεγάλο μέρος του τεράστιου αυτού ποσού θα ξοδευτεί στην παραγωγή λογισμικού και συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης, έτσι ώστε το γκρουπ να είναι από τους πρωταγωνιστές στις εξελίξεις σχετικά με την αυτόνομη οδήγηση.

Σχετικά Νέα