Πώς θα κοιμηθείτε όταν είστε μπουκωμένοι

Η μπουκωμένη μύτη είναι ένας βασικός λόγος για τον οποίο πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να κοιμηθούν τη νύχτα. Υπάρχουν όμως ορισμένες τεχνικές που μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά το ύπνο στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Αρχικά, μην φυσάτε τη μύτη σας. Μπορεί να ακούγεται παράξενο, αλλά, σύμφωνα με έρευνες στο περιοδικό Clinical Infectious Diseases, η εμφύσηση της μύτης σας θα μπορούσε να προκαλέσει την εμφάνιση υγρών – συν βακτηρίων, ιών και άλλων μικροβίων που προκαλούν φλεγμονή –στα ιγμόρειά σας. Η εμφύσηση ερεθίζει επίσης το δέρμα γύρω από τα ρουθούνια, το οποίο μπορεί να είναι ένα άλλο άβολο πράγμα που σας κρατά ξύπνιους. Δεν εννοούμε να μη φυσάτε ποτέ τη μύτη σας, απλά να το πράττετε όταν το χρειάζεστε πραγματικά.

Αντιμετωπίστε τον ξηρό αέρα του υπνοδωματίου. Ο ύπνος σε ένα δωμάτιο με ξηρό περιβάλλον μπορεί να ερεθίσει τα ιγμόρεια και τον λαιμό και αυτό θα προκαλέσει την αίσθηση της βουλωμένης μύτης. Ένας υγραντήρας μπορεί να καταπολεμήσει τον ξηρό αέρα.

EΠίνετε πολύ νερό. Το πόσιμο νερό βοηθάει τις ρινικές εκκρίσεις, μειώνοντας τη συμφόρηση.. Αυτό δεν είναι μια γρήγορη λύση, αλλά αν παραμένετε ενυδατωμένοι καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας, πιθανότατα θα παρατηρήσετε μια διαφορά όταν πέσετε για ύπνο.

Ανεβάστε λίγο πιο ψηλά το κεφάλι σας κατά τη διάρκεια του ύπνου. Εάν θέλετε να νιώθετε ανακούφιση όταν κοιμάστε, η λύση είναι απλή: Βάλτε ένα επιπλέον μαξιλάρι ή δύο στο κεφάλι σας και κοιμηθείτε με μια μικρή κλίση. Μπορεί να μην είναι η πιο άνετη θέση, αλλά αξίζει τον κόπο για να έχετε καθαρές ρινικές κοιλότητες.

Σχετικά Νέα