

Οι νέες δασμοί των ΗΠΑ δεν θα αποτελούν εμπόδιο στη περαιτέρω μείωση των επιτοκίων τον Απρίλιο από την ΕΚΤ, σύμφωνα με την εκτίμηση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα.
Τους δασμούς που ανακοίνωσε η κυβέρνηση των ΗΠΑ αναμένεται να έχουν αρνητική επίδραση στην αναπτυξιακή δυναμική της Ευρωζώνης καθώς σύμφωνα με τις αρχικές προβλέψεις, ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ θα μειωθεί κατά 0,3% έως 0,4% μέσα στον πρώτο χρόνο είπε ο κ. Στουρνάρας μιλώντας στο Bloomberg News.
Και εκτίμησε πως «η καθοδική πορεία του πληθωρισμού αναμένεται να συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα».
«Οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών της Ελλάδας στις ΗΠΑ είναι περίπου το 4,5% των συνολικών εξαγωγών της χώρας. Επομένως οι άμεσες επιπτώσεις δεν αναμένεται να είναι σημαντικές. Ωστόσο, η ελληνική οικονομία θα επηρεαστεί έμμεσα από τις αρνητικές επιπτώσεις στην αύξηση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης», σημείωσε.
Σχετικά Νέα
Με 150 εκατ. ευρώ δημόσια δαπάνη ανοίγει το πρόγραμμα ενίσχυσης θερμοκηπιακών καλλιεργειών
Στις 23 Ιουνίου ξεκινάει το πρόγραμμα ενίσχυσης των θερμοκηπιακών καλλιεργειών με τη δημόσια δαπάνη.
Νέα έρευνα: Πόσες εταιρείες στην Ελλάδα σχεδιάζουν αυξήσεις αποδοχών και τι δείχνουν τα στοιχεία για τα soft skills
Τρεις στις τέσσερις εταιρείες Ελλάδας σχεδιάζουν να αυξήσουν τις αποδοχές των εργαζομένων όπως αυτό.
Εμπορικό ισοζύγιο: Εκτοξεύθηκε κατά 25,3% το έλλειμμα τον Μάρτιο σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ
Εκτοξεύθηκε κατά 25,3% το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου τον Μάρτιο σε ετήσια βάση καθώς.
Ακτοπλοΐα: Τι σημαίνει σταθεροποίηση των τιμών των ναύλων φέτος το καλοκαίρι
Σταθεροποίηση στη διαμόρφωση των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων φέρνει από τις αρχές του τρέχοντος μήνα η απόφαση της.