Πώς ο Τραμπ χρησιμοποίησε τα πλαστικά καλαμάκια για να «χτυπήσει» τους πολιτικούς του αντιπάλους

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προσπαθεί με κάθε μέσο να ασκήσει κριτική στους αντιπάλους του -και κυρίως τους Δημοκρατικούς- προκειμένου μεταξύ άλλων να πείσει κάποιους από τους ψηφοφόρους τους να τον ακολουθήσουν.

Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, οι στρατηγικές που χρησιμοποιεί ποικίλουν. Αυτή τη φορά επέλεξε να εκμεταλλευτεί τα πλαστικά καλαμάκια. Καλά καταλάβατε, αυτά που όλοι χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας.

Οι άνθρωποι που συντονίζουν την επικοινωνιακή καμπάνια του Αμερικανού προέδρου ζήτησαν από μια εταιρεία να κατασκευάσει χιλιάδες πλαστικά καλαμάκια με το όνομα του Ντόναλντ Τραμπ. Ήδη δεκάδες έχουν πουληθεί μέσω του επίσημου ιστότοπου της καμπάνιας του προέδρου για 10-15 δολάρια.

Τα χρωματιστά καλαμάκια έχουν χαραγμένη τη λέξη «Τραμπ» ενώ είναι ανακυκλώσιμα και μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν. Το μήνυμα που τα συνοδεύει είναι«Κρατήστε στο χέρι τον Αμερικανό πρόεδρο και αγοράστε τα ανακυκλώσιμα καλαμάκια σας».

TRUMP WEBSITE

Οι περιβαλλοντικές ωστόσο οργανώσεις αντιδρούν έντονα ενώ επισημαίνουν πως τα περισσότερα πλαστικά καλαμάκια δεν μπορούν στην πραγματικότητα να ανακυκλωθούν, αφού το υλικό το οποίο χρησιμοποιείται για την κατασκευή τους, δεν είναι καν ανακυκλώσιμο.

Εκπρόσωπος μιας ακτιβιστικής ομάδας δήλωσε μάλιστα πως ο Αμερικανός πρόεδρος ουδέποτε νοιάστηκε για το περιβάλλον, κάτι το οποίο αποδεικνύει άλλωστε και η στάση του όσον αφορά την κλιματική αλλαγή.

Κι όλα αυτά την ώρα που σε παγκόσμιο επίπεδο διεξάγεται μια καμπάνια για να καταργηθούν μια για πάντα και να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις που θα τα αντικαταστήσουν.

Ήδη γνωστές επιχειρήσεις έχουν αντικαταστήσει το πλαστικό με το ανακυκλώσιμο χαρτί. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Tetra Pak που έχει ανακοινώσει την πρόθεση της να δημοσιεύσει και να μοιραστεί τις καινοτομίες γύρω από τα χάρτινα καλαμάκια, στηρίζοντας έτσι τη συνεργασία μεταξύ των εταιρειών του κλάδου για τη δημιουργία εναλλακτικών λύσεων στα πλαστικά καλαμάκια μιας χρήσης, την ώρα που βλέπουμε πως για την προστασία του περιβάλλοντος χρησιμοποιούνται ακόμα και τα μακαρόνια ως καλαμάκια.

Ο Ρεπουμπλικανός αξιωματούχος Μπραντ Μπλέικμαν σε δηλώσεις του σχετικά με το θέμα υποστήριξε πως «τα καλαμάκια είναι το μικρότερο πρόβλημα όταν μιλάμε για τη ρύπανση του περιβάλλοντος και πως οι αντιδράσεις των οργανώσεων είναι απλά για τα μάτια του κόσμου».

Ο επικεφαλής της εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως μέχρι στιγμής έχουν πουληθεί περισσότερα από 140.000 καλαμάκια και έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 200.000 δολάρια.

(Με πληροφορίες από BBC)

Σχετικά Νέα