

Αν λατρεύεις τα μελάτα αυγά στο πρωινό σου, σου έχουμε την τέλεια βήμα-βήμα συνταγή, για σωστό αποτέλεσμα κάθε φορά.
Το μόνο που θα χρειαστείς είναι 1-4 αβγά, ανάλογα με τα άτομα ή την όρεξη σου, ένα κατσαρολάκι, 1 τρυπητή κουτάλα, νερό και ένα μαχαίρι. Όσο για το σερβίρισμα, αλάτι και ψημένες φέτες ψωμί για ατελείωτες βούτες στον ρευστό κρόκο και το κρεμώδες ασπράδι του αβγού! Ας ξεκινήσουμε…
1. Βάζεις σε ένα κατσαρολάκι άφθονο νερό και το ζεσταίνεις σε δυνατή φωτιά, μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.
2. Χαμηλώνεις τη θερμοκρασία στο μισό και προσεχτικά, με μία τρυπητή κουτάλα, βάζεις ένα-ένα τα αβγά μέσα στο νερό.
3. Βράζεις τα αβγά για 5 λεπτά. Σημείωσε ότι αν έχεις βάλει στο κατσαρολάκι 3 ή 4 αβγά πρέπει να προσθέσεις λίγα δευτερόλεπτα ακόμη, ενώ αν θέλεις να φτιάξεις περισσότερα από 4 αβγά, καλό είναι να τα βράσεις σε δόσεις.
4. Βγάζεις τα αβγά προσεχτικά από την κατσαρόλα, με τρυπητή κουτάλα και τα κρυώνεις ελαφρά κάτω από τρεχούμενο νερό, για 30-60 δευτερόλεπτα.
5. Τοποθετείς τα αβγά σε αβγοθήκες και με μαχαίρι κόβεις ένα μικρό μέρος, σαν να αφαιρείς το καπάκι για να αποκαλύψεις από κάτω το τέλειο μελάτο αβγό σου. Εννοείται ότι το τρως όσο είναι ζεστό, είτε σκέτο με κουταλάκι είτε βουτώντας μέσα κομμάτια από ψημένο -και προαιρετικά βουτυρωμένο- ψωμί.
Σχετικά Νέα
Χανιά: Επιχείρηση διάσωσης στο φαράγγι της Σαμαριάς για νεαρό άνδρα που τραυματίστηκε σε πτώση
Επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη από διασώστες πυροσβέστες στο Φαράγγι Σαμαριάς, στα Χανιά. Άνδρας.
Βόλος: Φωτιά σε σκάφος στην προβλήτα του λιμανιού
Φωτιά ξέσπασε σε σκάφος που βρίσκεται ελλιμενισμένο στο λιμάνι του Βόλου. Η φωτιά σύμφωνα.
Θεσσαλονίκη: Ουρές χιλιομέτρων στα διόδια Μαλγάρων, καθώς επιστρέφουν οι εκδρομείς του Πάσχα
Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιστροφή των εκδρομέων που εγκατέλειψαν τη Θεσσαλονίκη για να περάσουν.
Τραγωδία στο Πειραιά: 19χρονος ανασύρθηκε νεκρός από τη θάλασσα
Ο 19χρονος ανασύρθηκε από την παραλία Βοτσαλάκια στον Πειραιά χωρίς τις αισθήσεις του Σύμφωνα.