

Αν λατρεύεις τα μελάτα αυγά στο πρωινό σου, σου έχουμε την τέλεια βήμα-βήμα συνταγή, για σωστό αποτέλεσμα κάθε φορά.
Το μόνο που θα χρειαστείς είναι 1-4 αβγά, ανάλογα με τα άτομα ή την όρεξη σου, ένα κατσαρολάκι, 1 τρυπητή κουτάλα, νερό και ένα μαχαίρι. Όσο για το σερβίρισμα, αλάτι και ψημένες φέτες ψωμί για ατελείωτες βούτες στον ρευστό κρόκο και το κρεμώδες ασπράδι του αβγού! Ας ξεκινήσουμε…
1. Βάζεις σε ένα κατσαρολάκι άφθονο νερό και το ζεσταίνεις σε δυνατή φωτιά, μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.
2. Χαμηλώνεις τη θερμοκρασία στο μισό και προσεχτικά, με μία τρυπητή κουτάλα, βάζεις ένα-ένα τα αβγά μέσα στο νερό.
3. Βράζεις τα αβγά για 5 λεπτά. Σημείωσε ότι αν έχεις βάλει στο κατσαρολάκι 3 ή 4 αβγά πρέπει να προσθέσεις λίγα δευτερόλεπτα ακόμη, ενώ αν θέλεις να φτιάξεις περισσότερα από 4 αβγά, καλό είναι να τα βράσεις σε δόσεις.
4. Βγάζεις τα αβγά προσεχτικά από την κατσαρόλα, με τρυπητή κουτάλα και τα κρυώνεις ελαφρά κάτω από τρεχούμενο νερό, για 30-60 δευτερόλεπτα.
5. Τοποθετείς τα αβγά σε αβγοθήκες και με μαχαίρι κόβεις ένα μικρό μέρος, σαν να αφαιρείς το καπάκι για να αποκαλύψεις από κάτω το τέλειο μελάτο αβγό σου. Εννοείται ότι το τρως όσο είναι ζεστό, είτε σκέτο με κουταλάκι είτε βουτώντας μέσα κομμάτια από ψημένο -και προαιρετικά βουτυρωμένο- ψωμί.
Σχετικά Νέα
Νεκρός 81χρονος στο αλιευτικό του σκάφος στην Αιδηψό
Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε το πρωί της Κυριακής 11 Μαΐου 2025, μέσα στο.
Ρήγμα στα ταξί για το «σκνίπα pass» – Αλλαγή στάσης από την Πανελλήνια Ομοσπονδία
«Γυρνάς μ’ ένα ταξί μέσα στη νύχτα…» λέει το γνωστό τραγούδι του Κώστα Μακεδόνα,.
Έρευνα για τις συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος στη Νέδα με νεκρό το 4χρονο αγόρι – Τι εξετάζουν οι Αρχές
Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό δυστύχημα στην περιοχή της Νέδας.