

Αν λατρεύεις τα μελάτα αυγά στο πρωινό σου, σου έχουμε την τέλεια βήμα-βήμα συνταγή, για σωστό αποτέλεσμα κάθε φορά.
Το μόνο που θα χρειαστείς είναι 1-4 αβγά, ανάλογα με τα άτομα ή την όρεξη σου, ένα κατσαρολάκι, 1 τρυπητή κουτάλα, νερό και ένα μαχαίρι. Όσο για το σερβίρισμα, αλάτι και ψημένες φέτες ψωμί για ατελείωτες βούτες στον ρευστό κρόκο και το κρεμώδες ασπράδι του αβγού! Ας ξεκινήσουμε…
1. Βάζεις σε ένα κατσαρολάκι άφθονο νερό και το ζεσταίνεις σε δυνατή φωτιά, μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.
2. Χαμηλώνεις τη θερμοκρασία στο μισό και προσεχτικά, με μία τρυπητή κουτάλα, βάζεις ένα-ένα τα αβγά μέσα στο νερό.
3. Βράζεις τα αβγά για 5 λεπτά. Σημείωσε ότι αν έχεις βάλει στο κατσαρολάκι 3 ή 4 αβγά πρέπει να προσθέσεις λίγα δευτερόλεπτα ακόμη, ενώ αν θέλεις να φτιάξεις περισσότερα από 4 αβγά, καλό είναι να τα βράσεις σε δόσεις.
4. Βγάζεις τα αβγά προσεχτικά από την κατσαρόλα, με τρυπητή κουτάλα και τα κρυώνεις ελαφρά κάτω από τρεχούμενο νερό, για 30-60 δευτερόλεπτα.
5. Τοποθετείς τα αβγά σε αβγοθήκες και με μαχαίρι κόβεις ένα μικρό μέρος, σαν να αφαιρείς το καπάκι για να αποκαλύψεις από κάτω το τέλειο μελάτο αβγό σου. Εννοείται ότι το τρως όσο είναι ζεστό, είτε σκέτο με κουταλάκι είτε βουτώντας μέσα κομμάτια από ψημένο -και προαιρετικά βουτυρωμένο- ψωμί.
Σχετικά Νέα
Ο καιρός σήμερα και τις επόμενες ημέρες
Και σήμερα αναμένεται γενικά ηλιόλουστος καιρός, με εξαίρεση μεσημεριανές-απογευματινές μπόρες και καταιγίδες σε Ήπειρο,.
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα και την Τρίτη – Τι ισχύει για τον Δακτύλιο
Με τροποποιήσεις θα λειτουργήσουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα (21/4), αλλά.
Θεσσαλονίκη: Άδειο το κέντρο της πόλης- Κλειστά τα καταστήματα
Μία εικόνα άδειας πόλης παρουσιάζει και σήμερα, δεύτερη ημέρα του Πάσχα, το κέντρο της.
Θεσσαλονίκη: Πατέρας και κόρη έκλεψαν ρολόι από επιβάτη στον έλεγχο χειραποσκευών στο αεροδρόμιο
Στο πλαίσιο καθημερινών εποχούμενων περιπολιών και αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από Υπηρεσίες της Γενικής.