

Με δυσκολία γίνονται οι μετακινήσεις
Με προβλήματα διεξάγονται οι αεροπορικές, σιδηροδρομικές και ακτοπλοϊκές μεταφορές στη Μεγάλη Βρετανία λόγω της καταιγίδας Κιάρα, που έφερε ισχυρές βροχές και ριπές που ξεπερνούν τα 130 χλμ./ώρα.
Η βρετανική μετεωρολογική υπηρεσία έθεσε σε πορτοκαλί συναγερμό ένα μέρος της χώρας για τους ανέμους μέχρι τις 21.00 τοπική ώρα (23.00 ώρα Ελλάδος) σήμερα συμπεριλαμβανομένης της Αγγλίας, όπου βρίσκεται πρωτεύουσα Λονδίνο και η Ουαλία.
Ένα μέρος της Σκωτίας, που επηρεάζεται ιδιαίτερα, τέθηκε επίσης σε πορτοκαλί επιφυλακή για βροχοπτώσεις.
Όλη η Βρετανία έχει τεθεί σε κίτρινη επιφυλακή για βροχοπτώσεις.
Εκτός από τα προβλήματα στις μεταφορές, η μετεωρολογική υπηρεσία αναφέρει ότι αναμένει ζημιές σε κατοικίες, με πιθανότητα διακοπών του ρεύματος και πλημμυρών. Προειδοποίησε επίσης για τον κίνδυνο πτώσης αντικειμένων λόγω του δυνατού αέρα.
Δεκάδες πτήσεις ακυρώθηκαν ή καθυστέρησαν και η βρετανική αεροπορική εταιρεία British Airways ανακοίνωσε ότι “κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να ελαχιστοποιήσει τον αντίκτυπο” της καταιγίδας. Προσφέρει τη δυνατότητα στους επιβάτες που αναμένεται να φτάσουν ή να αναχωρήσουν σήμερα από τα αεροδρόμια του Λονδίνου Χίθροου, Γκάτγουικ και Λόντον Σίτι να αναβάλουν την πτήση τους.
Η Virgin Atlantic ακύρωσε επίσης αρκετές πτήσεις από το αεροδρόμιο Χίθροου, τον μεγαλύτερο αερολιμένα της χώρας.
Η Rail Network, ιδιοκτήτρια του βρετανικού σιδηροδρομικού δικτύου, συνέστησε στο κοινό να αποφύγει τα ταξίδια με το τραίνο σήμερα, εκτός αν είναι «απολύτως απαραίτητα» και προειδοποίησε ότι η κυκλοφορία μπορεί να διακοπεί μέχρι αύριο, Δευτέρα πρωί.
Πολλές εταιρείες σιδηροδρόμων έχουν επίσης συστήσει στους ταξιδιώτες να μην ταξιδέψουν και αποφάσισαν να μειώσουν τη συχνότητα και την ταχύτητα των αμαξοστοιχιών ή ακόμη και να ακυρώσουν ορισμένες στη Σκωτία.
Στη θάλασσα, η εταιρία πορθμείων P&O ανέφερε καθυστερήσεις και ακυρώσεις των δρομολογίων που συνδέουν το Ντόβερ και το Καλαί.
Στο Λονδίνο, ένας αγώνας 10 χιλιομέτρων όπου θα συμμετείχαν 25.000 δρομείς, ακυρώθηκε, ενώ τα βασιλικά πάρκα έκλεισαν.
Η θύελλα επηρέασε αρκετές ακόμη χώρες, όπως τη Γερμανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο και την Ιρλανδία. Η τελευταία έχει τεθεί σε πορτοκαλί συναγερμό από την τοπική μετεωρολογική υπηρεσία, που προειδοποίησε για τον κίνδυνο πλημμυρών στις παράκτιες περιοχές.
Η τελετή έναρξης για τον εορτασμό στο Γκόλγουεϊ (δυτικά) της εκδήλωσης «πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης 2020» ακυρώθηκε χθες βράδυ.
Η αεροπορική εταιρία Aer Lingus προειδοποίησε για πιθανές καθυστερήσεις και ακυρώσεις.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ)
Σχετικά Νέα
Η πολιτική του Τραμπ για τα κρυπτονομίσματα προκαλεί ανησυχία και χάσμα μεταξύ ΕΕ – ΕΚΤ
Γραμμές μάχης λαμβάνουν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το εάν.
Στην Αίγυπτο αντιπροσωπεία της Χαμάς για να συζητήσει «νέες ιδέες» για εκεχειρία
Αντιπροσωπεία της Χαμάς είναι καθ’ οδόν προς το Κάιρο για να συζητήσει με τους.
Πρέσβης Κίνας: Οι ΗΠΑ παραβίασαν σοβαρά τα έννομα δικαιώματα και συμφέροντα όλων των χωρών
Για προστατευτισμό, μονομέρεια και οικονομική ηγεμονία στο όνομα της “αμοιβαιότητας” κάνει λόγο, σε άρθρο.
ΗΠΑ: Σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ινδία για τους δασμούς
Σημαντική πρόοδο έχουν σημειώσει οι ΗΠΑ προς την κατεύθυνση μιας διμερούς εμπορικής συμφωνίας μετά.