

Η πορτογαλική αστυνομία συνέλαβε 13 άτομα τα οποία πιστεύεται ότι παρείχαν σε περισσότερους από 10.000 αλλοδαπούς άδειες παραμονής και έγγραφα που τους επέτρεπαν να παραμείνουν στην Πορτογαλία και την Ευρωπαϊκή Ένωση έναντι δωροδοκίας, ανακοίνωσε η αστυνομία την Πέμπτη.
Εκπρόσωπος της Δικαστικής Αστυνομίας δήλωσε ότι οι δωροδοκίες που δόθηκαν στη σπείρα, η οποία περιλάμβανε έναν υπάλληλο του υπουργείου Εξωτερικών, έναν δικηγόρο και αρκετούς επιχειρηματίες, ανέρχονταν κατά μέσο όρο σε 15.000 ευρώ ανά άτομο.
Όπως μεταδίδει το Reuters, οι αλλοδαποί πλήρωναν για να αποκτήσουν πλαστές συμβάσεις εργασίας που τους επέτρεπαν να παραμείνουν στη χώρα και στη συνέχεια να λάβουν άδειες παραμονής, να ανοίξουν τραπεζικούς λογαριασμούς και να έχουν πρόσβαση στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.
Πολλοί από αυτούς έχουν έκτοτε φύγει για άλλα κράτη μέλη της ΕΕ, ανέφερε η αστυνομία.
Η κεντροδεξιά κυβέρνηση της Πορτογαλίας έχει αυστηροποιήσει ορισμένους κανόνες για τη λήψη άδειας παραμονής τον τελευταίο χρόνο και το Σάββατο δεσμεύτηκε να απελάσει 18.000 παράνομους μετανάστες τους επόμενους μήνες.
Δεν ήταν άμεσα σαφές εάν όσοι επωφελήθηκαν από το παράνομο σχέδιο συγκαταλέγονταν μεταξύ αυτών.
Παρόλα αυτά, η χώρα παραμένει σχετικά ανοιχτή σε μετανάστες, ιδίως από πορτογαλόφωνες χώρες της Αφρικής και από τη Βραζιλία. Πολλοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι η αυξανόμενη μετανάστευση έχει δώσει ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη.
Ενώ το αντιμεταναστευτικό ρεύμα αναμένεται να διαδραματίσει ρόλο στις πρόωρες εκλογές στις 18 Μαΐου, το ακροδεξιό κόμμα Chega έχει σταθερή ή πτωτική πορεία στις δημοσκοπήσεις μετά από μια άνοδο στις προηγούμενες εκλογές του περασμένου έτους.
Η κεντροδεξιά Δημοκρατική Συμμαχία του πρωθυπουργού Λουίς Μοντενέγκρο φαίνεται έτοιμη να κερδίσει τις περισσότερες ψήφους.
Σχετικά Νέα
-
Πάπας Λέων ο 14ος: Όταν ο Ρόμπερτ Φράνσις Πρεβόστ τα είχε «ψάλει» στον Τζέι Ντι Βανς
Ο Πάπας Λέων ο 14ος ήταν τον περασμένο Ιανουάριο ακόμη ένας Αμερικανός Καρδινάλιος με.
Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ – Ζελένσκι
Σε εξέλιξη αυτήν την ώρα τηλεφωνική επικοινωνία του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον.
Η Αγία Έδρα ανακοίνωσε το πρόγραμμα του νέου Πάπα
ανταπόκριση από την Ιταλία: Κρίστιαν Μαυρής Όπως έκανε γνωστό ο Διευθυντής της αίθουσας τύπου.
Ο Ζελένσκι ελπίζει σε «ηθική και πνευματική υποστήριξη» από τον Βατικανό – Ο Πούτιν προσβλέπει σε εποικοδομητικό διάλογο με τον νέο πάπα
Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι συνεχάρη σήμερα τον πάπα Λέοντα ΙΔ΄ για την εκλογή.