

Ο πρόεδρος της Πορτογαλίας Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ζητήσει από το κοινοβούλιο να εγκρίνει την παράταση, για δύο εβδομάδες, της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί στη χώρα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης τέθηκε σε ισχύ στις 9 Νοεμβρίου και περιλαμβάνει την απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της νύχτας σε όλη τη χώρα και ένα μερικό λοκντάουν τα Σαββατοκύριακα στους 191 από τους 308 δήμους της Πορτογαλίας. Πρόκειται να λήξει στις 23 Νοεμβρίου, όμως οι βουλευτές πιθανότατα θα στηρίξουν το αίτημα του προέδρου.
Με βάση το Σύνταγμα, κατάσταση έκτακτης ανάγκης μπορεί να κηρυχθεί μόνο για 15 ημέρες, ωστόσο είναι δυνατόν να ανανεώνεται επ’ αόριστον.
Η κυβέρνηση είναι πιθανόν να ανακοινώσει νέα μέτρα το Σάββατο. Η Πορτογαλία, μια χώρα 10 εκατομμυρίων κατοίκων, έχει καταγράψει 236.015 κρούσματα και 3.631 θανάτους από την Covid-19 μέχρι σήμερα, όμως οι μολύνσεις αυξάνονται και θέτουν υπό πίεση το σύστημα υγείας.
Σχετικά Νέα
Ένας αγώνας εξουσίας στο Βατικανό ξεκινά: Θα βγει από το κονκλάβιο ένας «αντι Φραγκίσκος» πάπας;
Καθώς ο Πάπας Φραγκίσκος «επέστρεψε στο σπίτι του Πατέρα» όπως ανακοίνωσε ο Ιρλανδοαμερικανός καρδινάλιος.
Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν ένα νέο χρώμα
Χρησιμοποιώντας μια πρωτοποριακή τεχνική μια ομάδα επιστημόνων κατάφερε να διεγείρει συγκεκριμένα φωτοευαίσθητα κύτταρα του.
Μιανμάρ: Η στρατιωτική χούντα παρέτεινε έως τις 30 Απριλίου την κατάπαυση του πυρός μετά τον φονικό σεισμό
Η χούντα της Μιανμάρ ανακοίνωσε ότι παρατείνει έως τις 30 Απριλίου την κατάπαυση του.
Οι τελευταίες ώρες του Πάπα Φραγκίσκου, μετά την εμφάνισή του την Κυριακή του Πάσχα
Την Κυριακή του Πάσχα, ο 88χρονος βαριά άρρωστος και εμφανώς καταβεβλημένος Πάπας Φραγκίσκος αψήφησε.