Πορεία συνταξιούχων προς το Μέγαρο Μαξίμου

Παναττικό συλλαλητήριο πραγματοποιούν σήμερα οι συνταξιούχοι της Αττικής, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στις 10.30 στην πλατεία Κλαυθμώνος και πρόκειται να κινηθούν με πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου – Κλειστή η Σταδίου.

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Δημοσίου, ΠΟΣΕ – ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΠΕΣ – ΝΑΤ, ΠΣΣ Δικηγόρων και ΠΕΤΟΜ – ΤΕΕ ζητούν συνάντηση αντιπροσωπείας τους με τον Αλέξη Τσίπρα, ώστε να συζητηθούν τα θέματα των συνταξιούχων που έχουν γνωστοποιηθεί στην κυβέρνηση. Για τον λόγο αυτό συγκεντρώθηκαν στις 10:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος και μέσω της Σταδίου και της πλατείας Συντάγματος θα κινηθούν προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Συγκεκριμένα τα αιτήματα τους αφορούν:

– “Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών αντεργατικών νόμων που έχουν ψηφιστεί από όλες τις κυβερνήσεις. Άμεση ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων.

– Άμεσα και μπροστά στο Πάσχα να αποδοθούν τα Δώρα, η 13η και 14η σύνταξη.

– Να αποδοθούν τώρα όλα τα αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους, δίχως προσφυγές και προαπαιτούμενα.

– Να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις και να οριστεί η κατώτατη σύνταξη στα 600 ευρώ, από τα 360 ευρώ που είναι σήμερα.

– Όχι στη μείωση του αφορολόγητου και στην περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων, του ΕΚΑΣ και των συντάξεων χηρείας. Απόδοση στις συντάξεις του ΟΑΕΕ ανάλογα με τα χρόνια ασφάλισης. Άμεση απόδοση των ενημερωτικών.

– Δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία για όλους, κατάργηση και απαγόρευση σε κάθε εμπορευματοποίηση.”

– Οι συνταξιουχικές οργανώσεις υπενθυμίζουν παράλληλα πως από τις 26/11/18 έχουν απευθυνθεί στον πρωθυπουργό ζητώντας να δεχτεί αντιπροσωπεία τους.

Πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου από συνταξιούχους – Ζητούν συνάντηση με Τσίπρα

“Στις 15/12/18 πραγματοποιήσαμε πανελλαδική πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στην Αθήνα μετά από 160 συγκεντρώσεις που πραγματοποιήσαμε οι συνταξιούχοι σε όλη τη χώρα τη χρονιά που πέρασε. Χιλιάδες συνταξιούχοι από όλα τα μέρη της χώρας έφθασαν στην Αθήνα και μαζί με τους συνταξιούχους της Αττικής πορευτήκαμε στο Μέγαρο Μαξίμου και ζητήσαμε συνάντηση μαζί σας.

Ωστόσο, η αντιπροσωπεία μας συναντήθηκε με τον κ. Γεώργιο Τσίπρα (λόγω δικών σας ανειλημμένων υποχρεώσεων), ο οποίος υποσχέθηκε να κλείσει μαζί σας εκ νέου συνάντηση σε εύλογο χρονικό διάστημα. Παρ’ όλα αυτά, από τότε μέχρι και σήμερα και παρά τις προσπάθειές μας να έρθουμε σε επικοινωνία μαζί σας (μέσω τηλεφωνικών συνδιαλέξεων με το γραφείο σας), αυτό δεν έγινε εφικτό”.

Σχετικά Νέα