Πορεία κατά της ισλαμοφοβίας στο Παρίσι

Με σύνθημα «στοπ στην ισλαμοφοβία», πραγματοποιήθηκε διαδήλωση  που ξεκίνησε από τον σιδηροδρομικό σταθμό Gare du Nord για να καταλήξει στη πλατεία Nation. Οι διοργανωτές καταγγέλλουν «τον αυξανόμενο στιγματισμό» των μουσουλμάνων στη Γαλλία.

Η διαδήλωση γίνεται με φόντο την επίθεση, στα μέσα Οκτωβρίου, ενός 80χρονου ακροδεξιού έξω από ένα τζαμί με τραυματισμό δύο επίσης ηλικιωμένων μουσουλμάνων. Υπήρξαν επίσης τρεις τουλάχιστον λεκτικές επιθέσεις κατά γυναικών που φορούσαν μαντίλα.

Την πρώτη Νοέμβριου ένα κάλεσμα για τη σημερινή πορεία δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Libération με την πρωτοβουλία της ένωσης «Οι Μουσουλμάνοι», τη συνεργασία του αντικαπιταλιστικού κόμματος (NPA), μερίδας των κομουνιστών (UCL), την Εθνική Ένωση Φοιτητών Γαλλίας (UNEF) και την υπογραφή 50 προσωπικοτήτων, κυρίως από τον χώρο της αριστεράς.

«Οι Μουσουλμάνοι» είναι μια Πλατφόρμα Συνεργασίας όλων των ενώσεων και τζαμιών της Γαλλίας που έχουν εκφράσει την επιθυμία για κοινή συνεργασία. Όσοι κατεβαίνουν στην πορεία υπογραμμίζουν τη διαφορά ανάμεσα στους πιστούς στο Ισλάμ νομοταγείς Γάλλους πολίτες και τους Ισλαμιστές. Υποστηρίζουν, όπως δηλώνει και ο εκπρόσωπος του κομουνιστικού κόμματος Ιαν Μπροσά, ότι δεν μπορούν να αφήσουν την υπεράσπιση των μουσουλμάνων της Γαλλίας μόνο στις μουσουλμανικές οργανώσεις.

Σχετικά Νέα