

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο θα απευθυνθεί σήμερα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σχετικά με τη λήξη του εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ κατά του Ιράν, όπως ανακοίνωσε χθες το αμερικανικό ΥΠΕΞ.
Οι ΗΠΑ πιέζουν το 15μελές Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να παρατείνει επ’ αόριστον το εμπάργκο όπλων κατά του Ιράν, η ισχύς του οποίου θα εκπνεύσει στα τέλη Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τη διεθνή συμφωνία του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα αποφασίσει για το ζήτημα αυτό και η Ρωσία και η Κίνα, που έχουν δικαίωμα άσκησης βέτο, έχουν επισημάνει ότι είναι αντίθετες στην παράταση της εφαρμογής του εμπάργκο όπλων κατά της Τεχεράνης.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Οι επικεφαλής της ΕΕ στην κηδεία του Πάπα
Οι σημαίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κυματίζουν μεσίστιες, ως ένδειξη πένθους για την αποδημία του.
«Αστακός» το Βατικανό για την κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου
Η Ιταλική Κυβέρνηση αποφάσισε την κήρυξη πενθήμερου πένθους για το θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου..
Ουκρανία: Kαι αν βαρεθεί ο Τραμπ;
Ποιο είναι ακριβώς το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων που εκκίνησε ο Ντόναλντ Τραμπ με τη Μόσχα; Μπορούν.
Κρεμλίνο: Πρόθυμος ο Πούτιν να συζητήσει την έκκληση Ζελένσκι για παύση των επιθέσεων σε πολιτικές υποδομές
Η Ρωσία είναι έτοιμη να εξετάσει την πρόταση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι για.