

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο δήλωσε σήμερα ότι η απάντηση των ΗΠΑ στο ξέσπασμα του νέου ιού εμποδίστηκε από αυτό που χαρακτήρισε ελλιπή στοιχεία από την Κίνα, προσθέτοντας ότι είναι απογοητευτικό να λαμβάνουν πληροφορίες από το κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα.
“Οι πληροφορίες που λάβαμε από το μέτωπο αυτού του πράγματος δεν ήταν τέλειες και μας οδήγησαν σε ένα σημείο όπου μεγάλο μέρος της πρόκλησης που αντιμετωπίζουμε σήμερα μας έχει βάλει πίσω από τις εξελίξεις”, δήλωσε ο Πομπέο σε συνέντευξή του στο CNBC, σύμφωνα με το capital.gr.
“Αποδείχθηκε απίστευτα απογοητευτικό να συνεργαζόμαστε με το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα για να πάρουμε στα χέρια μας το σύνολο των στοιχείων”, δήλωσε. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι είναι “ικανοποιημένος με τις προσπάθειες” που κατέβαλε το Πεκίνο για να ανακόψει την επιδημία, η οποία ξεκίνησε από την πόλη Ουχάν.
“Τα στοιχεία από την Κίνα ήταν ελλιπή”, είχε δηλώσει νωρίτερα ο Πομπέο σε άλλη συνέντευξή του στο Fox News.
Ο Αμερικανός αξιωματούχος εμφανίστηκε, ωστόσο, βέβαιος πως οι ΗΠΑ μπορούν να διαχειριστούν τον ιό. “Πρέπει να το κάνουμε σωστά”, δήλωσε ο Πομπέο στο CNBC.
Σχετικά Νέα
Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την άρση των κυρώσεων σε βάρος της Συρίας
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την άρση όλων των κυρώσεων που είχαν.
Γάλλος ΥΠΕΞ: «Κανείς δεν θα υπαγορεύσει τη θέση του στη Γαλλία» όσον αφορά την αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους
«Κανείς δεν θα υπαγορεύσει τη θέση του στη Γαλλία» όσον αφορά την αναγνώριση ενός.
Αλβανία: Νίκη με 52% και τέταρτη συνεχόμενη θητεία για τον Ράμα – Σε διαδηλώσεις καλεί η αντιπολίτευση
Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα εξασφάλισε μια τέταρτη συνεχόμενη θητεία, αφού το.
Ο Λαβρόφ θα ηγηθεί της ρωσικής αντιπροσωπείας στην Κωνσταντινούπολη
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ θα ηγηθεί της ρωσικής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες με.