

Η αμερικανική διπλωματία επιβεβαίωσε σήμερα ότι αρκετοί υπήκοοι των ΗΠΑ σκοτώθηκαν στις επιθέσεις στη Σρι Λάνκα, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό τους. «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι αρκετοί Αμερικανοί είναι ανάμεσα στους νεκρούς», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο σε ανακοίνωση.
Δεκάδες ξένοι περιλαμβάνονται στους 207 νεκρούς που έχουν καταγραφεί από τις αρχές της Σρι Λάνκα μέχρι τώρα.
Ιατρικές πηγές ανέφεραν νωρίτερα ότι Βρετανοί και Αμερικανοί σκοτώθηκαν στις επιθέσεις.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν απερίφραστα τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Σρι Λάνκα σήμερα το πρωί Κυριακή του Πάσχα», δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας. «Οι επιθέσεις αυτές αποδεικνύουν εκ νέου την απάνθρωπη φύση των ριζοσπαστών τρομοκρατών των οποίων ο μοναδικός σκοπός είναι να απειλούν την ειρήνη και την ασφάλεια», πρόσθεσε.
Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σε παρόμοια ανακοίνωση διαβεβαίωσε για την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών προς την κυβέρνηση της Σρι Λάνκα στην εκδίωξη των «δραστών αυτών των φρικτών και παράλογων ενεργειών».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Γάλλος ΥΠΕΞ: «Κανείς δεν θα υπαγορεύσει τη θέση του στη Γαλλία» όσον αφορά την αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους
«Κανείς δεν θα υπαγορεύσει τη θέση του στη Γαλλία» όσον αφορά την αναγνώριση ενός.
Τραμπ: Το Ιράν δεν θα αποκτήσει ποτέ πυρηνικά όπλα – Η “πιο καταστροφική” δύναμη στη Μέση Ανατολή
Το Ιράν είναι η “πιο καταστροφική” δύναμη στη Μέση Ανατολή δήλωσε την Τρίτη ο.
Αλβανία: Νίκη με 52% και τέταρτη συνεχόμενη θητεία για τον Ράμα – Σε διαδηλώσεις καλεί η αντιπολίτευση
Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα εξασφάλισε μια τέταρτη συνεχόμενη θητεία, αφού το.
Ο Λαβρόφ θα ηγηθεί της ρωσικής αντιπροσωπείας στην Κωνσταντινούπολη
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ θα ηγηθεί της ρωσικής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες με.