Πολύνεκρη σύγκρουση πλοίων στo Μπανγκλαντές

Τουλάχιστον 26 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πέντε τραυματίστηκαν το πρωί από την σύγκρουση δύο πλοίων, ενός ταχύπλοου με περίπου 30 επιβάτες κι ενός φορτηγού που μετέφερε άμμο, στον ποταμό Πάντμα του Μπανγκλαντές, σύμφωνα με τις αρχές που αναφέρουν ότι ενδέχεται να υπάρχουν έως και πέντε αγνοούμενοι.

«Όλα τα θύματα χτύπησαν στο κεφάλι. Μέχρι στιγμής έχουμε περισυλλέξει 26 πτώματα, μεταξύ αυτών βρίσκεται μια γυναίκα», δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ο επιθεωρητής της αστυνομίας, Αμίρ Χοσάιν, προσθέτοντας ότι ανάμεσα στους διασωθέντες βρίσκονται τρία παιδιά.

«Η αστυνομία, η πυροσβεστική και σωστικά συνεργεία του στρατού βρίσκονται εκεί και διεξάγουν επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης», πρόσθεσε.

Advertisement
Σύμφωνα με τον ίδιο, καταστράφηκε τελείως η πλώρη του επιβατηγού πλοίου, πριν αυτό βυθιστεί στο ποτάμι. Σύμφωνα με τον Αμντούρ Ραχμάν, αυτόπτη μάρτυρα του δυστυχήματος, τα πλοία αμέσως μετά την σύγκρουση ανατράπηκαν.

«Σπεύσαμε στην περιοχή, όπου βρήκαμε το ταχύπλοο να έχει κοπεί στα δύο. Εκατοντάδες χωρικοί άρχισαν αμέσως να βοηθούν στην διάσωση προτού έρθουν και ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί τους η αστυνομία και η πυροσβεστική», πρόσθεσε ο τελευταίος.

Σύμφωνα τον επικεφαλής τους, ο οδηγός του ταχύπλοου δείχνει να είναι ο βασικός υπεύθυνος, καθώς το σκάφος του έπεσε πάνω στην φορτηγίδα, η οποία εκείνη την ώρα δεν κινούνταν και ήταν αγκυροβολημένη στην Σιμπσάρ.

Σημειώνεται ότι εκατοντάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο σε ατυχήματα με φέρι στο Μπαγκλαντές, μια χώρα με πολλές πλωτές οδούς αλλά χαλαρά πρότυπα ασφαλείας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα