

Το νέο κύμα βίας που έχει ξεσπάσει από χθες μεταξύ της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς και του Ισραήλ λειτουργεί υπέρ της Ρωσίας καθώς αποσπά την προσοχή της διεθνούς κοινότητας από την επιθετικότητα της Μόσχας στην Ουκρανία και μπορεί να οδηγήσει σε νέες μεταναστευτικές πιέσεις στην Ευρώπη, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα.
Η Πολωνία, ένθερμος υποστηρικτής του Κιέβου από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή της στις αρχές του 2022, έχει προσφέρει καταφύγιο σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο Ουκρανούς πρόσφυγες. Ωστόσο, έχει απορρίψει κατηγορηματικά οποιονδήποτε μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα απαιτούσε από εκείνη να δεχτεί ένα ποσοστό παράτυπων μεταναστών που εισέρχονται στο μπλοκ από άλλες κατευθύνσεις.
«Σίγουρα ωφελεί τη Ρωσία και τη ρωσική επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας. Αποσπά την προσοχή του κόσμου… Αλλά πάνω από όλα, φοβάμαι ότι δυστυχώς θα προκαλέσει περαιτέρω πίεση σχετικά με το μεταναστευτικό στην Ευρώπη», δήλωσε ο Ντούντα σε συνέντευξή του στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό Polsat News.
«Θα έχουμε πιθανότατα ένα άλλο κύμα μεταναστών από τη Μέση Ανατολή, που θα πλήξει την Ευρώπη… Η ασφάλειά μας, η προστασία των συνόρων της Πολωνίας φυσικά, επίσης των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ζώνης Σένγκεν, γίνεται ακόμη πιο σημαντική», είπε.
Από τα μέσα του 2021, η Πολωνία, η Λιθουανία και η Λετονία έχουν δει μια αύξηση στον αριθμό μεταναστών κυρίως από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική που προσπαθούν να εισέλθουν παράνομα από τη Λευκορωσία, την οποία κατηγορούν ότι διευκολύνει τέτοιες διελεύσεις, έναν ισχυρισμό που απορρίπτει το Μινσκ.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Σχετικά Νέα
Γκουτέρες: Εάν δεν υπερασπιστούμε το διεθνές δίκαιο στην Ουκρανία ανοίγουμε το δρόμο στο χάος
Η αποτυχία επίτευξης μιας δίκαιης ειρήνης που θα σέβεται την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.
Ο πρόεδρος αλ Σάρα έτοιμος για μια εξομάλυνση των σχέσεων της χώρας του με το Ισραήλ, διαβεβαιώνει ο Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε σήμερα ότι ο Σύρος πρόεδρος ισλαμιστής Άχμαντ αλ Σάρα του.
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ συναντήθηκε με τον… «αμαρτωλό» Ιταλό αστέρα του τένις Γιάννικ Σίνερ
Ο Ιταλός αστέρας του τένις Γιάννικ Σίνερ, No1 στην παγκόσμια κατάταξη, είχε ακρόαση την.
Συλλήψεις 97 φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Μπογάζιτσι της Κωνσταντινούπολης
Επεισόδια μεταξύ φοιτητών και αστυνομίας στο Πανεπιστήμιο Μπογάζιτσι της Κωνσταντινούπολης, κατέληξαν στη σύλληψη 97.