Πολωνία: Υπό εξέταση ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για ορισμένες κατηγορίες πολιτών

Η Πολωνία εξετάζει το ενδεχόμενο να καταστήσει τον εμβολιασμό υποχρεωτικό για άτομα που κινδυνεύουν περισσότερο από την Covid-19, όπως το υγειονομικό προσωπικό, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, καθώς οι πολωνικές αρχές προσπαθούν να κάμψουν τις αντιστάσεις μεταξύ εκείνων που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί.

Στην Πολωνία των 38 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν εμβολιαστεί πλήρως 12,7 εκατομμύρια άνθρωποι, αλλά οι αρχές έχουν προειδοποιήσει για τις δυσκολίες που συναντά η προσπάθεια να πειστούν οι ανεμβολίαστοι να κάνουν το εμβόλιο.

«Δυστυχώς, έχουμε την εντύπωση ότι έχουμε φτάσει σε ταβάνι – είναι δύσκολο να πείσουμε όσους δεν έχουν πεισθεί γιατί όλα τα επιχειρήματα και άλλα είδη ενεργειών έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί», δήλωσε ο Πολωνός υπουργός Υγείας Ανταμ Νιτζέλσκι στο ραδιοφωνικό δίκτυο Radio Plus.

«Μιλάμε για σενάρια όπως να καταστεί ο εμβολιασμός υποχρεωτικός για όσους είναι περισσότερο εκτεθειμένοι στις σοβαρές συνέπειες της Covid – μιλάμε για τους ηλικιωμένους, αλλά πρώτα απ’ όλα για τους γιατρούς».

Ο Νιτζέλσκι μίλησε ακόμη για το ενδεχόμενο τέταρτου κύματος της πανδημίας κατά το δεύτερο μισό του Αυγούστου, το οποίο θα αντανακλά την εκτόξευση των ημερήσιων κρουσμάτων που παρατηρείται στη Βρετανία.

«Στην Ευρώπη έχουμε μία τέτοια ακολουθία γεγονότων η οποία σημαίνει ότι αυτό που συμβαίνει στη Βρετανία έρχεται εδώ περίπου δύο μήνες αργότερα…στην περίπτωσή μας, υπάρχει το ενδεχόμενο εμφάνισης τέταρτου κύματος στο δεύτερο μισό του Αυγούστου», επισήμανε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα