

Η Πολωνία θα βοηθήσει τη Σουηδία και τη Φινλανδία, σε περίπτωση που δεχτούν επίθεση προτού γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ, δήλωσε σήμερα ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι.
“Θεωρώ την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ μια σημαντική ένδειξη της ενίσχυσης της ασφάλειας στην Ευρώπη”, είπε ο ίδιος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
“Θέλω να καταστήσω σαφές ότι σε περίπτωση επίθεσης εις βάρος της Σουηδίας ή της Φινλανδίας στη διάρκεια της διαδικασίας ένταξής τους, η Πολωνία θα προστρέξει σε βοήθειά τους”, τόνισε ο Πολωνός πρωθυπουργός.
Η Φινλανδία και η Σουηδία αιτήθηκαν επισήμως να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ χθες Τετάρτη, μια απόφαση που πυροδοτήθηκε από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και σήμανε την έναρξη της διαδικασίας ένταξής τους στη Συμμαχία, η οποία αναμένεται να χρειαστεί μόνο λίγες εβδομάδες.
Σχετικά Νέα
Η πολιτική του Τραμπ για τα κρυπτονομίσματα προκαλεί ανησυχία και χάσμα μεταξύ ΕΕ – ΕΚΤ
Γραμμές μάχης λαμβάνουν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το εάν.
Στην Αίγυπτο αντιπροσωπεία της Χαμάς για να συζητήσει «νέες ιδέες» για εκεχειρία
Αντιπροσωπεία της Χαμάς είναι καθ’ οδόν προς το Κάιρο για να συζητήσει με τους.
Πρέσβης Κίνας: Οι ΗΠΑ παραβίασαν σοβαρά τα έννομα δικαιώματα και συμφέροντα όλων των χωρών
Για προστατευτισμό, μονομέρεια και οικονομική ηγεμονία στο όνομα της “αμοιβαιότητας” κάνει λόγο, σε άρθρο.
ΗΠΑ: Σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ινδία για τους δασμούς
Σημαντική πρόοδο έχουν σημειώσει οι ΗΠΑ προς την κατεύθυνση μιας διμερούς εμπορικής συμφωνίας μετά.