Πολωνία: Θα μπορούσαμε να στείλουμε Leopard και χωρίς έγκριση του Βερολίνου

Η έγκριση της Γερμανίας για την επανεξαγωγή Leopard 2 στην Ουκρανία είναι δευτερεύουσας σημασίας, καθώς η Πολωνία θα μπορούσε να στείλει αυτά τα άρματα μάχης ως μέρος ενός συνασπισμού χωρών ακόμη και χωρίς την άδειά της, δήλωσε ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι τη Δευτέρα.

Η Γερμανία δεν θα στεκόταν εμπόδιο αν η Πολωνία έστελνε τα γερμανικής κατασκευής άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία, δήλωσε την Κυριακή η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ σε συνέντευξή της στη γαλλική τηλεόραση LCI.

Ενδείξεις αλλαγής στάσης για την παράδοση Leopard στην Ουκρανία

Η Γερμανία δεν θα σταθεί εμπόδιο αν η Πολωνία θέλει να στείλει τα άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, σηματοδοτώντας πιθανή «ανάσα» για την Ουκρανία, καθώς προσπαθεί να ενισχύσει τις δυνάμεις της πριν από αναμενόμενη νέα ρωσική επίθεση.

Έντεκα μήνες μετά την εισβολή της Ρωσίας στον νότιο γείτονά της, οι μάχες επικεντρώνονται στην πόλη Μπαχμούτ στα ανατολικά της Ουκρανίας, όπου οι μισθοφόροι της Βάγκνερ και οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν εμπλακεί σε μια μάχη φθοράς.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα την Κυριακή ότι οι δυνάμεις της βελτιώνουν τις θέσεις τους στη νότια περιοχή Ζαπορίζια της Ουκρανίας, αν και εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού δήλωσε στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα ότι η κατάσταση εκεί είναι «δύσκολη» αλλά σταθερή.

 

 

Πηγή    Reuters

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα