

Τη συμμετοχή Ουκρανών προσφύγων στη στέγαση και σίτισή τους, μετά από τέσσερις μήνες παραμονής τους σε καταλύματα του κράτους, σχεδιάζει η Πολωνία.
Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Ουκρανοί πρόσφυγες έχουν καταφύγει στη χώρα, μετά την εισβολή της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου, βασιζόμενοι στην κρατική βοήθεια και στην καλοσύνη αγνώστων πολιτών που άνοιξαν σε αυτούς τα σπίτια τους.
Ωστόσο, μετά από μια αρχική έκρηξη δημόσιας στήριξης για τους πρόσφυγες, οι πόροι εξαντλούνται και οι πρόσφυγες δυσκολεύονται να βρουν διαμερίσματα και να λάβουν υποστήριξη, καθώς η Πολωνία αντιμετωπίζει κρίση κόστους ζωής και πιέσεις στον προϋπολογισμό.
«Οι πολίτες της Ουκρανίας που μένουν στην Πολωνία σε συλλογικά κέντρα φιλοξενίας θα συμμετέχουν στο κόστος στέγασης και σίτισης», ανέφερε η κυβέρνηση σε ανακοίνωση.
Όσοι διαμένουν σε τέτοια καταλύματα, για παράδειγμα σε δωμάτια ξενοδοχείων ή σχολικών κοιτώνων που χρηματοδοτούνται από την κυβέρνηση, για πάνω από 120 ημέρες θα πρέπει να καλύψουν το 50% του κόστους έως και 40 ζλότι (8,87 δολάρια) την ημέρα κατ’ άτομο. Μετά από 180 ημέρες θα πρέπει να καλύψουν το 75% του κόστους έως και 60 ζλότι. Όσοι δεν μπορούν να εργαστούν λόγω ηλικίας ή αναπηρίας θα εξαιρούνται, όπως και οι έγκυες γυναίκες, σύμφωνα με το σχέδιο.
Η κυβέρνηση θέλει να ισχύσουν οι νέοι κανόνες από την 1η Μαρτίου 2023. Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή όπου αναμένεται να ψηφιστεί με ευρεία πλειοψηφία.
Σχετικά Νέα
WSJ: Η έρευνα για το σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream στρέφεται σε στοιχεία στην Πολωνία
Γερμανοί ερευνητές εξετάζουν στοιχεία που υποδεικνύουν ότι ομάδα σαμποτέρ χρησιμοποίησε την Πολωνία ως βάση για να καταστρέψει τους αγωγούς Nord Stream στη.
«Φωτιές» ανάβει στην κούρσα για το ρεπουμπλικανικό χρίσμα το κατηγορητήριο κατά Τραμπ
Σε ένα διαφορετικό ρεπουμπλικανικό «σύμπαν», ένα εξαιρετικά βαρύ κατηγορητήριο ενάντια στο καθαρό φαβορί για το προεδρικό χρίσμα, που.
Γερμανία: Επίδομα πληθωρισμού για εργαζόμενους στο Δημόσιο, Σολτς και υπουργούς
Ο Καγκελάριος και οι υπουργοί της ομοσπονδιακής κυβέρνησης θα συμπεριληφθούν στους εργαζόμενους του ευρύτερου δημόσιου τομέα οι οποίοι θα λάβουν.
Σομαλία: Έξι πολίτες και τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε επίθεση σε ξενοδοχείο στο Μογκαντίσου
Έξι πολίτες και τρία μέλη των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν και δέκα πολίτες τραυματίστηκαν στην.