

Η περουβιανή πρόεδρος Ντίνα Μπολουάρτε, που δηλώνει ότι η κυβέρνηση που σχημάτισε μετά την παύση και τη σύλληψη του προκατόχου της Πέδρο Καστίγιο την 7η Δεκεμβρίου είναι μεταβατική, δήλωσε χθες Κυριακή ότι θα ονομάσει νέο πρωθυπουργό και θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό.
Η κυρία Μπολουάρτε, αντιπρόεδρος του Περού ως την αποπομπή του από το αξίωμα και την προφυλάκισή του, είναι αντιμέτωπη με εκτεταμένες διαδηλώσεις και αιματηρές ταραχές με κάπου είκοσι νεκρούς. Η κυβέρνησή της κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 30 ημέρες κι ανέπτυξε τις ένοπλες δυνάμεις για να αποκατασταθεί η τάξη.
Η κυρία Μπολουάρτε είπε σε περουβιανό τηλεοπτικό δίκτυο πως ο κυβερνητικός ανασχηματισμός θα γίνει σήμερα και αύριο Τρίτη. Την περασμένη εβδομάδα, παραιτήθηκαν οι υπουργοί Παιδείας και Πολιτισμού εξαιτίας των θανάτων στις ταραχές.
Πολλά από τα θύματα ήταν παιδιά και έφηβοι.
Η αρχηγός του κράτους είπε προχθές Σάββατο πως θεωρεί πως πρέπει να αναλάβουν υπουργοί «με εξειδίκευση» σε κάθε τομέα. Δεν έκανε σαφές ποιος σχεδιάζει να αντικαταστήσει τον πρωθυπουργό Πέδρο Ανγκούλο.
Σχετικά Νέα
Νότια Κορέα: Οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ θα οδηγήσουν σε επωφελή συμφωνία
Ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Χαν Ντουκ-σου, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι.
Η Βενεζουέλα κατηγορεί το Ελ Σαλβαδόρ για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά συρροή
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο πρόσαψε «παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά συρροή» στον.
Πουέρτο Ρίκο: Η κυβέρνηση απαιτεί απαντήσεις από τη Luma για το γενικό μπλακ άουτ
Σε κρίσιμο σημείο βρίσκεται η ενεργειακή κρίση στο Πουέρτο Ρίκο, μετά το γενικευμένο μπλακ.
Ντόναλντ Τραμπ: Δεν θα διεξάγεται δίκη για την υπόθεση κάθε αλλοδαπού που θα απελαύνεται
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε χθες Δευτέρα μέσω Truth Social ότι η κυβέρνησή.