

Το μήνυμα για αναβάθμιση της στρατηγικής συνεργασίας, ο ρόλος του Τζο Μπάιντεν στα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου και η στήριξη στην Ελλάδα ως πόλος σταθερότητας και αξιοπιστίας, κυριαρχούν στην αποτίμηση της μοναδικής, όπως επεσήμαναν διεθνή μέσα ενημέρωσης κατ’ ίδίαν συνομιλίας του Αμερικανού προέδρου με ηγέτη των 27, αναφέρει η ΕΡΤ.
Το Politico χαρακτήρισε μάλιστα “αξιοζήλευτο” τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Για 30 λεπτά, Κυριάκος Μητσοτάκης και Τζο Μπάιντεν συζήτησαν εφ’ όλης της ύλης το βράδυ της Πέμπτης. Ήταν η πρώτη τηλεφωνική επαφή των δύο ηγετών, από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του Αμερικανού προέδρου και, μάλιστα, χωρίς να έχει προηγηθεί ανάλογη επικοινωνία με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
“Συζητήσαμε εκτενώς τους κοινούς δεσμούς ανάμεσα στα έθνη μας, με αφορμή την 200ή επέτειο από την Ελληνική Επανάσταση, αλλά και τη σημασία της διαρκούς ενίσχυσης της συνεργασίας μας”, αναφέρεται σε ανάρτηση του πρωθυπουργού.
Οι συμβολισμοί
Ο πρωθυπουργός είναι από τους πρώτους ηγέτες που δέχονται πρόσκληση επίσκεψης στο Λευκό Οίκο.
Στο πεδίο των συμβολισμών αλλά και της ουσίας, αυτή η πρώτη επαφή,προηγείται εκείνης που δημόσια έχει πει ότι επιδιώκει ο Τούρκος Πρόεδρος να έχει με τον Αμερικανό Πρόεδρο.
Στην κυβέρνηση θεωρούν λογικό ο Πρωθυπουργός να πραγματοποιήσει μια επίσκεψη στην Ουάσιγκτον, εντός του 2021, εφόσον το επιτρέψουν, οι επιδημιολογικές συνθήκες.
“Θα ήταν λογικό ο πρωθυπουργός να πραγματοποιήσει μια επίσκεψη στην Ουάσιγκτον, εντός του 2021, εφόσον το επιτρέψουν, οι επιδημιολογικές συνθήκες”, ανέφερε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.
Σχετικά Νέα
Ζ. Κωνσταντοπούλου: Κοροϊδία τα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός
«Ο κύριος Μητσοτάκης, πριν από 15 χρόνια δήλωνε ότι δεν έχει χρειαστεί ποτέ να.
Γ. Γεραπετρίτης: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βούλγαρο ομόλογό του – Τι συζητήθηκε
Τηλεφωνική συνομιλία είχαν ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης με τον Βούλγαρο ομόλογο του.
Δ. Σταμενίτης: Ανακοίνωσε εναέρια αντιχαλαζική προστασία για τις δενδροκαλλιέργειες σε Κοζάνη και Φλώρινα
Την επέκταση των μέτρων εναέριας αντιχαλαζικής προστασίας για τις περιοχές Αμυνταίου Φλώρινας και Κοζάνης.
Ν. Δένδιας: Με την «Ατζέντα 2030» δημιουργούμε ένα ευρύτερο σχέδιο προβολής ισχύος ως πολιτική συνολικής άμυνας
«Υλοποιούμε τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση, την “Ατζέντα 2030”, στις Ένοπλες Δυνάμεις. Δημιουργούμε τις αναγκαίες προϋποθέσεις.