

Ο Ματέο Σαλβίνι διαχώρισε την θέση του από την υπόλοιπη Ευρώπη και την ιταλική κυβέρνηση, αφού ανακοίνωσε ότι διαφωνεί με την απόφαση να σταλούν όπλα στην Ουκρανία, ώστε να αντιμετωπιστεί η ρωσική εισβολή.
Ο γραμματέας της ακροδεξιάς Λέγκα -που έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν, ότι έκανε προεκλογική εκστρατεία με παράνομη στήριξη από την Μόσχα– μίλησε στη τηλεόραση της Rai και διαχώρισε την θέση του.
«Ζητώ από την Ευρώπη να μην μοιράσει θανατηφόρα όπλα στα σύνορα με την Ρωσία, αλλά να ακολουθήσει την οδό που έδειξε ο πάπας Φραγκίσκος: ανταλλαγή ιδεών, διάλογο, διπλωματία, κυρώσεις», είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ
Παράλληλα, σημείωσε ότι «προτιμώ να μιλώ για ανθρωπιστικούς διαδρόμους και δεν θέλω η απάντηση της Ιταλίας και της Ευρώπης, κοιτίδας πολιτισμού, να είναι μια απάντηση με θανατηφόρα όπλα. Δεν θέλω να γίνει, πάντως, εξ ονόματός μου».
Σημειώνεται, πως τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου, η κυβέρνηση Ντράγκι αναμένεται να συνεδριάσει για να συγκεκριμενοποιήσει την παροχή στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία.
Σχετικά Νέα
Ντόναλντ Τραμπ: Δεν θα διεξάγεται δίκη για την υπόθεση κάθε αλλοδαπού που θα απελαύνεται
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε χθες Δευτέρα μέσω Truth Social ότι η κυβέρνησή.
ΟΗΕ: Σε σημείο χωρίς επιστροφή η Αϊτή λόγω της βίας των συμμοριών – Έκκληση για άμεση διεθνή υποστήριξη
Tο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών συνεδρίασε για να εξετάσει την επιδεινούμενη κρίση στην.
Σουδάν: Τουλάχιστον 30 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από πυρά πυροβολικού στην πόλη Ελ Φάσερ
Πυρά πυροβολικού των παραστρατιωτικών εναντίον της πολιορκημένης πόλης Ελ Φάσερ στο Νταρφούρ, στο δυτικό.
Ουκρανία: Ένας νεκρός σε ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο – Ζημιές σε σπίτια και υποδομές σε επιδρομή με drones στην Οδησσό
Ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν χθες Δευτέρα στη βορειοανατολική περιφέρεια του Χαρκόβου, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, ανακοίνωσαν.