

Δεν θα επιβάλλει κυρώσεις στην Ρωσία η Άγκυρα, καθώς επιθυμεί να διατηρήσει τους διαύλους επικοινωνίας ανοιχτούς, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν, μιλώντας στο CNN Turk.
«Πρέπει να ενεργούμε λαμβάνοντας υπόψιν τις προτεραιότητες της χώρα μας. Πρέπει να υπάρχει κάποιος που θα μπορεί να μιλά με τη Ρωσία. Ποιος θα μιλά στη Ρωσία αν όλοι γκρεμίζουν τις γέφυρες; Δεν σχεδιάζουμε να εφαρμόσουμε πακέτο κυρώσεων στη Ρωσία ώστε να αφήσουμε το κανάλι επικοινωνίας ανοιχτό», δήλωσε ο Καλίν.
O Kαλίν εκτίμησε ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας δεν θα πραγματοποιηθούν αύριο Τετάρτη, αλλά θα καθυστερήσουν μερικές ημέρες, καθώς υπάρχουν τεχνικά ζητήματα σε εκκρεμότητα.
Όπως δήλωσε, «οι διαπραγματεύσεις δεν είναι εύκολες. Η Ρωσία έχει μη ρεαλιστικές απαιτήσεις. Όπως η αναγνώριση της Κριμαίας, ο αφοπλισμός της Ουκρανίας. Κατά την άποψή μας, αυτές δεν είναι αποδεκτές απαιτήσεις. Εμείς εστιάζουμε στο τέλος αυτού του πολέμου. Η απόφαση κατάπαυσης του πυρός να μπει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων καθώς και η δημιουργία ανθρωπιστικού διαδρόμου».
«Υπάρχουν θέματα στα οποία δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με τη Ρωσία»
«Έχουμε αναπτύξει αυτή τη σχέση με τη Ρωσία. Αν και είμαστε μέλος του ΝΑΤΟ, δεν είπαμε ότι δεν πρέπει να έχουμε αυτή τη σχέση με τη Ρωσία. Έχουμε επίσης ζητήματα που συμφωνούμε με τη Ρωσία. Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε για τη Συρία ή τη Λιβύη. Δεν αναγνωρίζουμε την προσάρτηση της Κριμαίας. Αλλά αυτό δεν μας οδήγησε στον ψυχρό πόλεμο. Δείξαμε ότι αυτά τα προβλήματα μπορούν να λυθούν μέσω της διπλωματίας», είπε ο Καλίν.
Σχετικά Νέα
Μελόνι για Τραμπ: Θα συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε για να αντιμετωπίζουμε τις παγκόσμιες προκλήσεις με αποφασιστικότητα
Η Τζόρτζια Μελόνι ευχαρίστησε τον Ντόναλντ Τραμπ μετά τη χθεσινή τους συνάντηση στον Λευκό.
ΗΠΑ: Ο Τραμπ θα εξετάσει αν θα απολύσει τον πρόεδρο της Fed, λέει σύμβουλος του Λευκού Οίκου
Ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Κέβιν Χάσετ, δήλωσε την Παρασκευή ότι ο πρόεδρος.
Ηandelsblatt: Γερμανικό «όχι» για Eurofighter στην Τουρκία
Λίγο πριν αναλάβει επίσημα η νέα κυβέρνηση Χριστιανικής Ένωσης-Σοσιαλδημοκρατών τα καθήκοντά της, η υπηρεσιακή.
Ερντογάν κατά Ισραήλ: Σφαγιάζει τους Παλαιστίνιους, σκοτώνει παιδιά, γυναίκες, βρέφη και ηλικιωμένους
Τα βέλη του κατά της ισραηλινής κυβέρνησης, την οποία κατηγόρησε για θηριωδίες και σφαγιασμό.