«Πόλεμος» Μ. Βέμπερ – Αριστεράς στην Ευρωβουλή για την Τουρκία

Στην καταγγελία, ότι οι ομάδες των Σοσιαλιστών και της Ευρωπαικής Ενωτικής Αριστεράς στο Ευρωπαικό κοινοβούλιο,μπλόκαραν ένα σκληρό ψήφισμα κατά της Τουρκίας προχώρησε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΛΚ Μανφρεντ Βέμπερ και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (EPP) με μια σκληρή ανακοίνωση.

Το ΕΛΚ ανέφερε ότι «ζήτησε μια ισχυρή δήλωση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μια συζήτηση και ένα ψήφισμα, για να καταγγείλει τις ενέργειες της Τουρκίας. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια των συζητήσεων με τις άλλες πολιτικές ομάδες, οι Σοσιαλιστές (S&D) και οι Αριστεροί (GUE) μπλόκαραν ένα Ψήφισμα επί του θέματος.

“Υπό το φως των πραγματικών γεγονότων, είναι ακατανόητο ότι τα κόμματα της Αριστεράς ακυρώνουν ένα ισχυρό και σαφές μήνυμα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο”», σημειώνει ο Μάνφρεντ Βεμπερ.

«Η Τουρκία κλιμακώνει μονομερώς τις αντιπαραθέσεις με την Ευρώπη και η κατάσταση επιδεινώνεται». Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση,« οι τουρκικές δυνάμεις επιτίθενται στα ελληνικά σύνορα σε καθημερινή βάση και οι επιχειρήσεις γεωτρήσεων στα νερά της Κύπρου εντείνονται συνεχώς. Η ΕΕ δεν μπορεί να αφήσει αυτή την επιθετικότητα αναπάντητη»

Υπενθυμίζεται ότι και χθες ο κ.Βέμπερ είχε δηλώσει :«Τα προβλήματα με την Τουρκία δεν είναι διμερή, είναι ευρωπαϊκά», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, τονίζοντας ότι «τα σύνορα της Ελλάδας, χερσαία, θαλάσσια και εναέρια είναι σύνορα της Ευρώπης. Θα κάνουμε τα πάντα για να βοηθήσουμε την Ελλάδα να προστατεύσει αυτά τα σύνορα».

«Δεν εκπλήσσει … αλλά είναι λυπηρό», απαντά η Ευρωπαϊκή Αριστερά. «Το ΕΛΚ διαδίδει παραπληροφόρηση για συνομιλίες στην ημερήσια διάταξη της συνόδου ολομέλειας της επόμενης εβδομάδας. Θέλαμε μια συζήτηση και ψηφοφορία για αυτό το κρίσιμο θέμα για να εκθέσουμε τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην περιοχή. Δυστυχώς το EPP χρησιμοποιεί το ζήτημα για να παίξει το φθηνό παιχνίδι επίρριψης ευθυνών», αναφέρεται σε ανάρτηση στο τουίτερ.

Σχετικά Νέα