

Στη δημοσιότητα έδωσαν οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) βίντεο που δείχνει τις συνέπειες από τις αεροπορικές επιθέσεις που πραγματοποίησε το Ισραήλ τα ξημερώματα του Σαββάτου (21.06.25) στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ισφαχάν στο Ιράν.
Μια πρώτη επίθεση στο Ισφαχάν στις 13 Ιουνίου κατέστρεψε πολλά κρίσιμα τμήματα, συμπεριλαμβανομένων των υποδομών μετατροπής ουρανίου και των εργαστηρίων, σύμφωνα με τους IDF που προσθέτουν ότι οι επιθέσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας είχαν ως στόχο να προκαλέσουν περαιτέρω ζημιά στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.
Όπως μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars από την επίθεση δεν υπήρξε διαρροή επικίνδυνων υλικών.
כך נראה אתר הגרעין באיצפהאן לאחר תקיפות מטוסי חיל-האוויר pic.twitter.com/NOajOxryKL
— Israeli Air Force (@IAFsite) June 21, 2025
Σκοτώθηκε πυρηνικός επιστήμονας
Τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο πυρηνικός επιστήμονας Isar Tabatabai-Qamsheh σκοτώθηκε σε ισραηλινό πλήγμα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Qamsheh και η σύζυγός του σκοτώθηκαν σε ισραηλινό χτύπημα από μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην Τεχεράνη.
BREAKING: Iranian nuclear scientist Dr. Seyed Isar Tabatabaei Qomsheh and his wife have reportedly been assassinated at their residence in a targeted Israeli operation. pic.twitter.com/IeM7WaqXCj
— Defense Intelligence (@DI313_) June 21, 2025
Νέες προειδοποιήσεις Ιράν για ΗΠΑ
Σε διπλωματικό επίπεδο, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Αμπάς Αραγτσί προειδοποίησε από την Κωνσταντινούπολη, όπου διεξάγεται η διάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, ότι θα ήταν «πάρα πολύ επικίνδυνο για όλους» αν οι ΗΠΑ εμπλέκονταν ενεργά στον πόλεμο με το Ισραήλ.
Οι δηλώσεις του ήρθαν λίγες ώρες μετά την τοποθέτήση του ότι η Τεχεράνη δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό της πρόγραμμα, όσο συνεχίζονται οι ισραηλινές επιθέσεις.
Ο ίδιος εξέφρασε επιφυλάξεις σχετικά με το κατά πόσον η Τεχεράνη μπορεί πλέον να εμπιστευτεί την Ουάσιγκτον για διαπραγματεύσεις, ευθυγραμμιζόμενος με την αντίληψη που επικρατεί στο Ιράν ότι ενδεχομένως οι ΗΠΑ να χρησιμοποίησαν την πρόταση περί διαπραγματεύσεων για να συγκαλύψουν τη σχεδιαζόμενη στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ.
«Δεν ξέρουμε πώς μπορούμε να τους εμπιστευθούμε πλέον. Αυτό που έκαναν ήταν, ουσιαστικά, προδοσία στη διπλωματία», είπε.
Κατά του Τελ Αβίβ στράφηκε ο Τούρκος υπουργός των Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, δηλώνοντας ότι το Ισραήλ θα σύρει την περιοχή σε μία «ολική καταστροφή» με τις επιθέσεις τους κατά του Ιράν, προσθέτοντας ότι οι παγκόσμιες δυνάμεις πρέπει να προλάβουν την εξέλιξη του πολέμου σε μία ευρύτερη πολεμική διαμάχη.
Ο Φιντάν κάλεσε τις μουσουλμανικές χώρες να σταθούν στο πλευρό του Ιράν κατά του Ισραήλ, τονίζοντας ότι η περιοχή έχει «πρόβλημα με το Ισραήλ», μετά από τις επιθέσεις του κατά της Γάζας, κατά του Λιβάνου, της Συρίας, της Υεμένης και κατά του Ιράν.
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ: «Πράσινο φως» στον Τραμπ από το Ανώτατο Δικαστήριο για τη διάλυση του υπουργείου Παιδείας
Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, με ισχυρή συντηρητική πλειοψηφία, έδωσε προσωρινά χθες Δευτέρα το.
Κίνα-Ινδία: Πρέπει να εργαστούν υπέρ μιας αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας
Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι δήλωσε χθες ότι το Πεκίνο και το Νέο.
Γερμανία: Ο καγκελάριος Μερτς επαινεί τον πρόεδρο Τραμπ για τη «σημαντική» πρωτοβουλία να προμηθεύσει όπλα στην Ουκρανία
Ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς επαίνεσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για τη «σημαντική».
Πιστόριους: Θέμα ημερών ή εβδομάδων η απόφαση για την αποστολή των πυραύλων Patriot στην Ουκρανία
Η Γερμανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα λάβουν απόφαση σχετικά με την αποστολή αμερικανικών.