Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης: 10.000 κειμήλια ανασυνθέτουν τη νεότερη ιστορία της Ελλάδας

Το Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, τιμώντας τα 80 χρόνια από τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο, παρουσιάζει το διόραμα, με τίτλο “Πίνδος 1940”.

Το διόραμα, το οποίο εκτίθεται στον 1ο όροφο, αποτυπώνει τις σκληρές συνθήκες του Πολέμου, καθώς και το ηθικό, τη θέληση αλλά και την πίστη στη “νίκη” των Ελλήνων μαχητών.

Το Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης φιλοξενεί στις συλλογές του περισσότερα από 10.000 κειμήλια που σχετίζονται με τη νεότερη και σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας. Ανάμεσα στις συλλογές που εκτίθενται, ξεχωρίζουν τα κειμήλια από τους Βαλκανικούς πολέμους που έχει επιμεληθεί ο Ιστορικός Ερευνητής, κ. Βασίλειος Νικόλτσιος, τα οποία μας μεταφέρουν νοερά στις συνθήκες απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης και τον αγώνα κατά των Τούρκων κατακτητών.

Το Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, είναι ένα πραγματικό μάθημα ιστορίας για όποιον το επισκεφτεί.

Ξεκινώντας από την προεπαναστατική περίοδο και φτάνοντας μέχρι την εμπλοκή στην Κύπρο το 1974, έχει κανείς την ευκαιρία να βιώσει την Ελληνική Επανάσταση, τους Βαλκανικούς Πολέμους, καθώς και τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους.

Σε αυτό το ιστορικό πλαίσιο, ο επισκέπτης συναντάει και κειμήλια προερχόμενα από στρατούς άλλων κρατών που συμμετείχαν σε όλες τις ιστορικές περιόδους ύπαρξης του ελληνικού κράτους, είτε ως αντίπαλοι είτε ως σύμμαχοι του.

Σχετικά Νέα