Ποιοι θα πάρουν φέτος 500 έως 1000 ευρώ σαν κοινωνικό μέρισμα

Σε περίπου 200.000 νοικοκυριά που ανήκουν σε οικονομικά ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού φαίνεται τελικά ότι θα δοθεί αυτή τη χρονιά το κοινωνικό μέρισμα, σύμφωνα με χθεσινή προαναγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας. 

Οι μακροχρόνια άνεργοι, τα πολύτεκνα νοικοκυριά καθώς και οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ θα είναι μέσα στο Δεκέμβρη οι αποδέκτες του παραπάνω χρηματικού ποσού.

Στις ομάδες αυτές θα διανεμηθεί το κοινωνικό μέρισμα από τον δημοσιονομικό χώρο που δημιουργείται για το 2019, το ύψος του οποίου θα προσδιορισθεί με ακρίβεια τις επόμενες ημέρες.

Με βάση τα στοιχεία που θα προκύψουν το υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει έως το τέλος της εβδομάδας στις ανακοινώσεις για το ύψος του μερίσματος που θα δοθεί ανά κατηγορία δικαιούχου.

Η καταβολή των ποσών θα είναι εφάπαξ και θα γίνει σε μετρητά, όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Σημειώνεται ότι από τον εφετινό δημοσιονομικό χώρο θα εξοφληθεί και μέρος των οφειλών που έχει το δημόσιο προς τη ΔΕΗ από τα επιδοτούμενα τιμολόγια των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας.

 

Σχετικά Νέα