

Επιδότηση για το ηλεκτρικό ρεύμα προβλέπεται τόσο για τα οικιακά τιμολόγια όσο και για τα μη οικιακά, όπως προκύπτει μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης.
Όπως εξήγησε ο Κώστας Σκρέκας, δικαιούχοι της επιδότησης του ηλεκτρικού ρεύματος είναι οι ιδιοκτήτες παροχών κύριας κατοικίας, όπως αυτές δηλώνονται στο Ε1 (περίπου 4,2 εκατ. παροχές), ανεξαρτήτως εισοδήματος, εμβαδού κατοικία ή παρόχου.
Η επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος θα είναι κλιμακωτή, με βάση την κατανάλωση, προκειμένου να δίνεται κίνητρο για εξοικονόμηση ενέργειας.
Ειδικότερα:
• για τις πρώτες 150 KWh κατανάλωσης ανά μήνα επιδοτούμε το 80% της αύξησης με 160 €/MWh
• για την μηνιαία κατανάλωση από 151-300KWh επιδοτούμε το 60% της αύξησης με 120 €/MWh
• H μέση μηνιαία ενίσχυση αντιστοιχεί σε 42 ευρώ για τις πρώτες 300KWh
Η ενίσχυση είναι ακόμα μεγαλύτερη για τα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ). Γι’ αυτές τις περιπτώσεις, η επιδότηση θα ανέλθει στα 180 ευρώ ανά Mwh, δηλαδή θα απορροφάται το 90% της αύξησης.
Η συνολική αξία της επιδότησης για τα νοικοκυριά τον Ιανουάριο ανέρχεται στα 157 εκατ. ευρώ.

Επίσης, σύμφωνα με τον Κώστα Σκρέκα, θα επιδοτηθούν οριζόντια όλα τα μη οικιακά τιμολόγια (αγροτικά, εμπορικά, βιομηχανικά, επαγγελματικά, λοιπές χρήσεις κλπ), ανεξαρτήτως μεγέθους και επιπέδου τάσης (Χαμηλή, Μέση, Υψηλή Τάση).
Η επιδότηση θα ανέλθει στο 50% του αυξημένου κόστους και αφορά όλη την μηνιαία κατανάλωση. Η μοναδιαία τιμή της επιδότησης ορίζεται σε 65€/Mwh. Το σύνολο του μέτρου επιδότησης των επιχειρήσεων για τον Ιανουάριο εκτιμάται σε 133 εκατ. ευρώ.

Σχετικά Νέα
Ξεκίνησε η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα – Αυξημένα τα μέτρα της Τροχαίας
Ο σχεδιασμός πραγματοποιήθηκε βάσει του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για πλήρη και συνεχή.
Πάπας Φραγκίσκος: Ηγέτες από ολόκληρο τον κόσμο τον αποχαιρετούν
Η είδηση του θανάτου του Πάπα Φραγκίσκου σκόρπισε παγκόσμια θλίψη και συγκίνηση. Από την.
Δασμοί: Και δεύτερο αεροσκάφος της Boeing επιστρέφει στις ΗΠΑ από την Κίνα
Ένα δεύτερο αεροσκάφος της Boeing που προοριζόταν για κινεζική αεροπορική εταιρεία κατευθυνόταν πίσω στις.
Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές
Σε μεικτό έδαφος ολοκληρώνουν τις συναλλαγές της Δευτέρας τα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς η κεντρική.