

Δεν θα καταβάλουν τη δόση Ιανουαρίου για ρυθμισμένα χρέη στην εφορία οι επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία, αλλά και οι εργαζόμενοι που θα βγουν προσωρινά σε αναστολή.
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την Παρασκευή την αναστολή καταβολής της δόσης Ιανουαρίου 2022 των ρυθμισμένων οφειλών στη φορολογική διοίκηση επιχειρήσεων που πλήττονται σημαντικά και εργαζομένων των οποίων η σύμβαση εργασίας τίθεται προσωρινά σε αναστολή.
Σύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις, στις επιχειρήσεις που πλήττονται σημαντικά, παρέχεται η δυνατότητα αναστολής καταβολής της δόσης Ιανουαρίου 2022 ρυθμισμένων οφειλών στη φορολογική διοίκηση και η αποπληρωμή της μετατίθεται στο τέλος της ισχύουσας ρύθμισης.
Ομοίως, για τους εργαζόμενους ανά την επικράτεια των οποίων η σύμβαση εργασίας τίθεται σε αναστολή, παρέχεται η δυνατότητα αναστολής καταβολής της δόσης Ιανουαρίου 2022 ρυθμισμένων οφειλών στη φορολογική διοίκηση και η αποπληρωμή της μετατίθεται στο τέλος της ισχύουσας ρύθμισης.
Για παράδειγμα, φορολογούμενος που είχε ενταχθεί σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής (π.χ. ρύθμιση 100 δόσεων, ρύθμιση 120 δόσεων) και ανήκει στους πληττόμενους από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας δεν θα καταβάλει τη δόση Ιανουαρίου , αξιοποιώντας τη δυνατότητα αναστολής πληρωμής.
Η περίοδος αναστολής πληρωμής λήγει στις 30/1/2022. Η δόση του δεν θα πληρωθεί διπλή το Φεβρουάριο, αλλά θα προστεθεί και θα πληρωθεί στο τέλος των δόσεων της αρχικής ρύθμισης.
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ – Χρηματιστήριο: Κλείσιμο χωρίς κατεύθυνση
Μεικτές τάσεις επικράτησαν σήμερα στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, όπου ο δείκτης S&P 500.
Επίσημα κηρύχθηκε υποχρεωτική η Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των Ξενοδοχοϋπαλλήλων
Με αριθμό φύλλου 2019 εκδόθηκε ΦΕΚ που επεκτείνει και κηρύσσει γενικώς υποχρεωτική την συλλογική.
Υπεγράφησαν οι συμβάσεις για τα έργα αποκατάστασης των ζημιών στη Θεσσαλία
Υπεγράφησαν, σήμερα (28.4.2025), στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, οι συμβάσεις που αφορούν στα έργα.
Ο Γκίντος της ΕΚΤ προειδοποιεί για κίνδυνο «άτακτης» αγοράς εν μέσω εμπορικών αναταραχών
Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Λουίς ντε Γκίντος δήλωσε ότι οι ευμετάβλητες.