

Ξεκίνησε στην ολομέλεια σήμερασ τη Βουλή το νομοσχέδιο με τις τροποποιήσεις Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας από το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Όπως είχε επισημάνει ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας, ορίζεται το αυστηρότερο πλαίσιο για την υφ’ όρον απόλυση σε πολύ σοβαρά αδικήματα, ώστε οι καταδικασμένοι να παραμένουν για περισσότερο χρόνο στις φυλακές, τις ανθρωποκτονίες και τις σεξουαλικές κακοποιήσεις, εκσυγχρονίζεται η Ποινική Δικαιοσύνη και αναβαθμίζονται τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της.
Περιλαμβάνει τροποποιήσεις στον ποινικό κώδικα που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση και η εφαρμογή του άρχισε από 1.7.2019. Την ίδια στιγμή το εν λόγω νομοσχέδιο προβλέπει αυστηρότερο πλαίσιο για την υφ’ όρον απόλυση σε πολύ σοβαρά αδικήματα.
Μάλιστα αν θύμα βιασμού είναι ανήλικος, θα επιβάλλεται ισόβια κάθειρξη.
Πλέον της αυστηροποίησης των ποινών που επέρχονται με τις διατάξεις του εν λόγω νομοσχεδίου και η ανθρωποκτονία θα τιμωρείται πλέον «ανελαστικά και οριζόντια με την αυστηρότερη των ποινών, αυτή της ισόβιας κάθειρξης», ενώ υπάρχει πρόβλεψη για τις γυναικοκτονίες.
Σχετικά Νέα
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 12 Μαΐου
Σήμερα Δευτέρα, 12 Μαΐου, σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται η μνήμη των Αγίου Επιφανείου, Οσίου Θεοδώρου εν Κυθήροις ασκήσας. Τα ονόματα που γιορτάζουν σήμερα είναι.
Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των Εφημερίδων (12/05/2025)
Διαβάστε Στο Indicator.Gr Τα Σημερινά Πρωτοσέλιδα Και Τα Οπισθόφυλλα Των Εφημερίδων. Πατήστε ΕΔΩ
Νεκρός 81χρονος στο αλιευτικό του σκάφος στην Αιδηψό
Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε το πρωί της Κυριακής 11 Μαΐου 2025, μέσα στο.
Ρήγμα στα ταξί για το «σκνίπα pass» – Αλλαγή στάσης από την Πανελλήνια Ομοσπονδία
«Γυρνάς μ’ ένα ταξί μέσα στη νύχτα…» λέει το γνωστό τραγούδι του Κώστα Μακεδόνα,.