

Μια ποινική έρευνα «έχει ξεκινήσει σε βάρος της Σάρα Νετανιάχου», συζύγου του πρωθυπουργού του Ισραήλ, έγινε γνωστό από την εισαγγελία του Ισραήλ σε μία επιστολή που εστάλη σήμερα σε μία βουλευτή της αντιπολίτευσης, ο οποίος είχε ζητήσει την άσκηση διώξεων.
Η Εισαγγελία δεν διευκρινίζει τη φύση της υπόθεσης σε βάρος της Νετανιάχου, η οποία βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στις ΗΠΑ.
Όμως, αυτή η βουλευτίνα του Εργατικού Κόμματος, η Ναάμα Λαζίμι, την κατηγορεί για απόπειρα δωροδοκίας μάρτυρα στη δίκη για διαφθορά του συζύγου της, έπειτα από μια δημοσιογραφική έρευνα που προβλήθηκε τον Δεκέμβριο από ένα ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο.
Αυτή «η γνωστοποίηση (…) είναι σημαντική για τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, το δικαστικό σύστημα και το κράτος Δικαίου», έγραψε λίγο μετά σε μήνυμά της στο Χ η Λαζίμι.
«Δεν θα σιωπήσω, δεν θα υποκύψω και δεν θα επιτρέψω αυτή η υπόθεση να θαφτεί. Θα αποδοθεί δικαιοσύνη, θα φροντίσουμε αυτό να γίνει».
Η βουλευτής έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή της προς τη δικαιοσύνη, έπειτα από μια έρευνα της ερευνητικής εκπομπής Ouvda στο τηλεοπτικό δίκτυο 12, όπου επιβεβαιωνόταν ότι η σύζυγος του Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε επιχειρήσει να εκφοβίσει έναν μάρτυρα στη δική του συζύγου της.
Σε αυτήν την εκπομπή, παρουσιάστηκε ηχητικό υλικό όπου φέρεται να ακούγεται η Νετανιάχου ενώ ζητά από τη βοηθό του συζύγου της, η οποία έκτοτε πέθανε, να παρενοχλήσει και να πραγματοποιήσει αρνητική εκστρατεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εναντίον αντιπάλων του συζύγου της και κυρίως σε βάρος της Χάντα Κλέιν, μίας εκ των βασικών μαρτύρων της δίκης σε βάρος του Ισραηλινού πρωθυπουργού.
Τον Δεκέμβριο, ο επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης κατέθεσε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της δίκης του για διαφθορά. Χαρακτήρισε «γελοίες» τις κατηγορίες σε βάρος του.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP
Σχετικά Νέα
Εξωγήινοι: «Υπάρχουν και τους κρύβουν επί 80 χρόνια τώρα» – Τι λέει το νέο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Η Στιγμή της Αποκάλυψης»
Οι άνθρωποι που καταγγέλλουν την ύπαρξη ΑΤΙΑ και δίνουν πληροφορίες γι’ αυτά έχουν καταθέσει.
-
Ο Ντόναλντ Τραμπ θέλει να λογοδοτήσουν όσοι του άσκησαν διώξεις όταν δεν ήταν στην εξουσία
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα ότι θα επιδιώξει να λογοδοτήσουν όσοι.
Ρούμπιο: Συγκρατημένα αισιόδοξος για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
ΟΑμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο δήλωσε την Παρασκευή, ότι υπάρχει λόγος να είμαστε «συγκρατημένα.
Σε ποια χώρα θα διακόψει το WFP την βοήθεια και γιατί
Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (WFP) θα αναστείλει την παροχή βοήθειας σε περισσότερους από 1.