

Την Παρασκευή το επίδομα παιδιού, τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα, το επίδομα στέγασης, το ΚΕΑ, το επίδομα στεγαστικής συνδρομής και το επίδομα ομογενών
Ολοκληρώθηκε η εκκαθάριση της Β’ δόσης του επιδόματος παιδιού για το 2019, και τα ποσά πιστώνονται σταδιακά από σήμερα το απόγευμα, ώστε να είναι διαθέσιμα σε όλους έως αύριο το πρωί, με βάση τις διαδικασίες του συστήματος πληρωμών ΔΙΑΣ και των πιστωτικών ιδρυμάτων.
Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), η Β’ διμηνιαία δόση του 2019 αφορά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο και υπολογίστηκε, βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που δηλώθηκαν στο Α21 του 2019 και σύμφωνα με την τελευταία εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωση. Συνολικά, πληρώνονται 732.219 δικαιούχοι, εκ των οποίων οι 728.498 είναι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού 2019 και οι 3.721 είναι δικαιούχοι οικογενειακών επιδομάτων παλαιότερων ετών. Συνολικά, καταβάλλονται 170,47 εκατ. ευρώ.
Επίσης, από την Παρασκευή 24 Μαΐου, η ηλεκτρονική πλατφόρμα των αιτήσεων Α21 θα ενεργοποιηθεί ξανά και θα είναι διαθέσιμη σε όλους όσοι δεν έχουν ακόμη υποβάλει αίτηση Α21 για το 2019. Αιτήσεις για το επίδομα παιδιού 2019 θα υποβάλλονται έως τις 15 Ιανουαρίου 2020. Υπενθυμίζεται πως η αίτηση Α21 υποβάλλεται άπαξ ετησίως, οπότε, όσοι έχουν ήδη ολοκληρώσει την αίτησή τους, δεν χρειάζεται να επανέλθουν.
Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, την Παρασκευή 24 Μαΐου, καταβάλλονται επίσης τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα του Μαΐου στο σύνολο των δικαιούχων, δηλαδή σε όλους όσοι πληρώνονταν μέχρι το 2018, από τους δήμους και τις Περιφέρειες, όπως και σε όλους όσοι υπέβαλαν αίτηση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας των Κέντρων Κοινότητας και αυτή έχει εγκριθεί από τον ΟΠΕΚΑ. Συνολικά, θα καταβληθούν 64,35 εκατ. ευρώ σε 154.248 δικαιούχους.
Την Παρασκευή 24 Μαΐου, καταβάλλεται και το επίδομα στέγασης σε όλους όσοι υπέβαλαν αιτήσεις, και αυτές εγκρίθηκαν έως τις 30 Απριλίου 2019. Συνολικά θα καταβληθούν 49,57 εκατ. ευρώ σε 230.001 δικαιούχους (πάνω από 609.000 άτομα). Το επίδομα θα δοθεί αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου 2019 σε όλους όσοι έχουν στο όνομά τους ηλεκτρονικό μισθωτήριο συμβόλαιο από την ημερομηνία αυτή και υπέβαλαν αίτηση τον Απρίλιο.
Τέλος, την Παρασκευή 24 Μαΐου, καταβάλλεται το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) στους δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 30 Απριλίου 2019 (συνολικά θα καταβληθούν 52,2 εκατ. ευρώ σε 255.603 δικαιούχους), όπως επίσης, το επίδομα στεγαστικής συνδρομής και το επίδομα ομογενών (προνοιακά επιδόματα που χορηγούνταν από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης-ΟΤΑ έως και το 2018).
πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Ένοπλη ληστεία στο Μαρκόπουλο: Απείλησε την υπάλληλο και απέσπασε 20.000 ευρώ
Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας του Πάσχα (21/4) σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών.
Εύβοια: Νοσηλευτής συνελήφθη για την κακοποίηση της συζύγου του – Πάτησε το Panic button
Άγριο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στην Εύβοια, καθώς ένας νοσηλευτής συνελήφθη για κακοποίηση της συζύγου.
Άρης Μουγκοπέτρος: Τραυματίστηκε σοβαρά από έκρηξη κροτίδας σε γλέντι στα Τριπόταμα
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του patrisnews.com, το περιστατικό σημειώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής.
Σε 1,5 χρόνο ο Προαστιακός Δυτικής Αττικής
Τέλη του 2026 με αρχές του 2027 θα δοθεί στην κυκλοφορία ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος.