Ποια επαγγέλματα εμπιστευόμαστε περισσότερο και ποια λιγότερο

«Εμπιστεύσου με, είμαι γιατρός». Αυτή είναι μια φράση που όλοι λίγο πολύ έχουμε ακούσει στη ζωή μας, ακόμα κι αν σε πολλές περιπτώσεις είχαμε τις επιφυλάξεις μας.

Υπάρχουν όμως επαγγέλματα τα οποία τείνουμε να εμπιστευόμαστε περισσότερο από κάποια άλλα; Κι όμως υπάρχουν, σύμφωνα με τη νέα έρευνα της IPSOS MORI, που είδε το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματά της, υπάρχουν ομάδες επαγγελματιών που είναι πιο αξιόπιστες από κάποιες άλλες.

Το 60% των ανθρώπων που ρωτήθηκαν από 23 χώρες συμφωνούν πως ένα επάγγελμα μπορεί να εμπνέει εμπιστοσύνη γενικά.

Πολίτες από συγκεκριμένες χώρες βέβαια τείνουν να είναι πιο καχύποπτοι όσον αφορά την εμπιστοσύνη τους αυτή. Για παράδειγμα, οι άνθρωποι στην Αργεντινή, τη Νότια Κορέα και την Ουγγαρία, αποδείχθηκαν πιο επιφυλακτικοί να απαντήσουν όσον αφορά την εμπιστοσύνη τους σε έναν συγκεκριμένο κλάδο.

Τα υψηλότερα ποσοστά εμπιστοσύνης από την άλλη καταγράφηκαν στην Κίνα, την Ινδία και τον Καναδά.

Συμπερασματικά, διαπιστώνεται πως το πιο αξιόπιστο επάγγελμα γενικώς είναι οι επιστήμονες. Σε ποσοστό 60% φαίνεται να τους εμπιστεύονται οι άνθρωποι.

Την ίδια ώρα, ένα 56% φαίνεται πως δείχνει εμπιστοσύνη στους γιατρούς και ένα 52% στους δασκάλους.

Τα λιγότερο αξιόπιστα επαγγέλματα σε αντίθεση φαίνεται πως είναι τα διαφημιστικά στελέχη, οι υπουργοί μιας κυβέρνησης και οι πολιτικοί γενικά.

Ένα 13% των πολιτών παγκοσμίως εμπιστεύεται μάλλον τους πρώτους, ενώ ένα 12% τους δεύτερους. Οι πολιτικοί φαίνεται πως κερδίζουν την εμπιστοσύνη μονάχα του 9% των πολιτών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πηγή: statista

Σχετικά Νέα